2015-02-21 15:47:02
Φωτογραφία για ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ... ΓΙΑ ΟΛΑ!
Ο Γιώργος Πρίντεζης παραχώρησε συνέντευξη στο "RedPlanet.gr", τονίζοντας πως στόχος του Ολυμπιακού είναι να κατακτήσει το πλεονέκτημα έδρας μέσω του TOP-16 ενόψει playoffs, επεσήμανε πως η φιλοσοφία της ομάδας ξεκινάει από την άμυνα, ενώ εξέφρασε την χαρά του για τον ερχομό του Τσαϊρέλη, τον οποίο έχει σε εκτίμηση τόσο σαν παίκτη, όσο και σαν χαρακτήρα.

Αναλυτικά Λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης κόντρα στην ΑΕΚ στο ΣΕΦ, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει δύσκολα με σκορ 83-77, ο Γιώργος Πρίντεζης παραχώρησε συνέντευξη. Ο υπαρχηγός του Θρύλου σχολίασε πως η ομάδα δεν έπαιξε καλά απέναντι στους κιτρινόμαυρους, αλλά επεσήμανε πως οι ερυθρόλευκοι παίζουν πάρα πολύ καλό μπάσκετ τους τελευταίους μήνες, τόνισε πως στόχος είναι η κατάκτηση του πλεονεκτήματος έδρας ενόψει playoffs μέσω του TOP-16, δήλωσε πως η φιλοσοφία τους ξεκινάει από την άμυνα και εξέφρασε την χαρά του για τον ερχομό του Μιχάλη Τσαϊρέλη στο Λιμάνι, καθώς τον έχει σε εκτίμηση τόσο σαν παίκτη, όσο και σαν χαρακτήρα.


-Γιώργο, κερδίσατε δύσκολα την ΑΕΚ. Θεωρείς ότι υποτιμήσατε τον αντίπαλο σας ή απλά έτυχε να βρεθεί σε καλή μέρα ο αντίπαλος σας;

"Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμήσαμε την ΑΕΚ. Απλά, θα έλεγα ότι εμείς βρεθήκαμε σε μία... μέτρια μέρα, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Ίσως να μην προσεγγίσαμε καλά το παιχνίδι, αν και είχαμε προετοιμαστεί καλά για το ματς.

Ξέρεις, τέτοιες εμφανίσεις δεν θα έλεγα ότι χρειάζονται, αλλά είναι εμφανίσεις που συμβαίνουν κάθε χρόνο στην πορεία μιας ομάδας. Η εμπειρία λέει πως έχουμε δει και άλλα παρόμοια παραδείγματα στο παρελθόν.

Και πέρσι και πρόπερσι, έτυχε να μην παίξουμε ικανοποιητικά σε κάποια ματς, αλλά σημασία έχει να κερδίζεις. Το σημαντικό πάντως είναι πως τους τελευταίους δύο-τρεις μήνες παίζουμε πάρα πολύ καλό και ωραίο μπάσκετ και έχουμε σημειώσει ορισμένες μεγάλες και σημαντικές νίκες. Δυστυχώς κόντρα στην ΑΕΚ δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε, δεν παίξαμε όπως θα θέλαμε, το ξέρουμε, αλλά έχουμε όλο τον καιρό μπροστά μας ώστε να δουλέψουμε πάνω στα κομμάτια που θέλουμε, να δούμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, καθώς την επόμενη βδομάδα ξεκινάει ο δεύτερος γύρος του TOP-16".

-Η φιλοσοφία σας ξεκινάει από την άμυνα, αλλά έχετε αποδείξει πως δεν είστε μία ομάδα που εξαρτάται απόλυτα από την απόδοση της στα μετόπισθεν. Ξέρετε να κερδίζετε παιχνίδια και από την επίθεση σας. Το θεωρείς πως αυτό είναι ένα "όπλο" για αυτή την ομάδα;

"Το σίγουρο είναι πως αυτός ο Ολυμπιακός έχει ταλέντο και στην επίθεση και όχι μόνο στην άμυνα. Η βάση όμως και από εκεί που ξεκινάμε είναι η άμυνα. Αυτή είναι όντως η φιλοσοφία μας και από εκεί ξεκινάμε. Αυτή θα μας δώσει εύκολους πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, αυτή θα μας δώσει τους αιφνιδιασμούς που θέλουμε και ψάχνουμε μέσα στο παιχνίδι, κάτι πολύ σημαντικό για εμάς, καθώς ήμασταν και είμαστε ομάδα του τρανζίσιον. Η καλή άμυνα θα μας δώσει ρυθμό και ενέργεια. Όταν προσεγγίζουμε το κάθε παιχνίδι έτσι και ξεκινάμε από την άμυνα είμαστε και νιώθουμε αρκετά καλά σαν ομάδα μέσα στο γήπεδο. Παίζουμε όπως θέλουμε".

-Από τότε που άλλαξε το TOP-16 και οι ομάδες από τέσσερις έγιναν οκτώ στον όμιλο, έχετε κάνει το καλύτερο ρεκόρ στον πρώτο γύρο, μετρώντας 6 νίκες και μόλις 1 ήττα. Ποια είναι η εικόνα σου για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας;

"Έχουμε παίξει πάρα πολύ καλό μπάσκετ τους τελευταίους μήνες και ειδικά στο TOP-16, έχοντας πάρει πολύτιμα αποτελέσματα και σημειώνοντας μεγάλες νίκες. Με την ΑΕΚ δεν παίξαμε καλά, ήταν μια κακή παρένθεση, αλλά σημασία έχει πως είμαστε πρώτοι στη βαθμολογία στο πρωτάθλημα, αλλά και στο TOP-16. Από εκεί και πέρα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Έχουμε τον δεύτερο γύρο. Τίποτα δεν έχει κριθεί, βαθμολογικά δεν έχουμε καν σφραγίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ασχέτως αν είμαστε κοντά για αυτό. Ίσως και τώρα να ξεκινάει το πραγματικό πρωτάθλημα στην Ευρωλίγκα. Το TOP-16 φτάνει στη κορύφωση του και απαιτείται η ίδια σοβαρότητα και προσοχή για να πετύχουμε τους στόχους μας".

-Θεωρείς ότι ο στόχος σας όμως δεν είναι μόνο η πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας ενόψει playoffs, κατακτώντας μια εκ των δύο πρώτων θέσεων στο γκρουπ;

"Σίγουρα, ο στόχος μας πλέον δεν είναι μόνο η πρόκριση σε έναν δύσκολο και ανταγωνιστικό όμιλο, αλλά και το να τερματίσουμε στο TOP-16 στην πρώτη δυάδα του γκρουπ, για να πάμε στα προημιτελικά με πλεονέκτημα έδρας".

-Έχεις επιστρέψει στην αγωνιστική δράση μετά από τον τραυματισμό σου, έχεις ανεβάσει την απόδοση σου και δείχνεις σε καλή κατάσταση. Ποιος είναι ο ρόλος σου μέσα στην ομάδα και τη ζητάει από εσένεα ο κόουτς;

"Δεν έχει αλλάξει ο ρόλος μου σε σχέση με αυτά που έκανα στο παρελθόν. Ο κόουτς θέλει από εμένα να κάνω αυτά που κάνω πάντα, να βοηθάω στην επίθεση και να βγάζω μπόλικη ενέργεια στην άμυνα. Να κάνω αυτά που πρέπει έχοντας τον ρόλο μου, τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο από αυτά που πρέπει".

-Η άποψη σου για την μεταγραφή του Τσαϊρέλη; Πλέον είναι τέσσερα τα "4άρια" στο ρόστερ (Πρίντεζης, Πέτγουεϊ, Αγραβάνης, Τσαϊρέλης). Ποια είναι η γνώση σου για τις ικανότητες του;

"O Mιχάλης (Τσαϊρέλης) είναι ένα παιδί πολύ ταλαντούχο. Καλός παίκτης και ένας πάρα πολύ καλός χαρακτήρας, ο οποίος πιστεύω πως θα δέσει κατευθείαν με την ομάδα. Προσωπικά τον έχω σε εκτίμηση τόσο σαν παίκτη, όσο και σαν χαρακτήρα και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ήρθε στον Ολυμπιακό, παρά το γεγονός πως παίζει στην ίδια θέση με μένα. Και το εννοώ πραγματικά αυτό που λέω. Ξέρω πως έχει καλή νοοτροπία σαν αθλητής, η οποία ταιριάζει σε μία μεγάλη ομάδα. Επίσης, είναι ένας παίκτης που μπορεί να αγωνιστεί τόσο στο "4", όσο και σαν σέντερ αν χρειαστεί, και το γεγονός αυτό μας ενισχύει. Θεωρώ πως είναι ένας παίκτης έτοιμος να μας βοηθήσει. Θέλει λίγο χρόνο να βρει τον ρυθμό του και θα μας βοηθήσει άμεσα. Μη ξεχνάς πως είναι πολύ μεγάλη η σεζόν, είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Ευρωλίγκα και χρειάζονται όλοι οι παίκτες. Και ο Μιχάλης είναι ένας παίκτης που έχει τις δυνατότητες να μας βοηθήσει σε Ελλάδα και Ευρώπη".
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ