2012-05-02 19:30:14
Φωτογραφία για Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΝΤ..,.
Τα ρέστα του έχει δώσει ο Παπαδήμος στους εντολείς του. Μόλις προχθες γράφαμε πως "διαπραγματεύεται" μέτρα έξω από την εξουσιοδότηση που του έχει δοθεί. Χθες έκανε διαρροή αυτών των μέτρων και σήμερα συγκάλεσε υπουργικό για τα μέτρα. Ο άνθρωπος λειτουργεί ως εκπρόσωπος των δανειστών ξεδιάντροπα...

συνεπής στη δέσμευσή του ότι δεν θα χαθεί ούτε μία ημέρα στην υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των δανειστών και σε αυτό το πλαίσιο πρόκειται να ζητήσει την ολοκλήρωση των δράσεων που έχουν προγραμματισθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα, στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι δράσεις που είχε αναλάβει κάθε υπουργός έχουν ολοκληρωθεί, ωστόσο το 6% είναι στο «κόκκινο».

Ο κ. Παπαδήμος είχε δεσμευθεί ότι θα καταρτίσει συγκεκριμένο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί η επόμενη κυβέρνηση, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος και η χώρα να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της.


Αλλώστε, τα χρονικά περιθώρια είναι στενά, καθώς στα τέλη του μήνα η τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα για τον καθιερωμένο έλεγχο και τις διαπραγματεύσεις για τις επόμενες κινήσεις.

Την Τρίτη, το φως της δημοσιότητας είδε η λίστα που έχει καταρτίσει το γραφείο του πρωθυπουργού και με την οποία κωδικοποιούνται οι δράσεις που θα πρέπει να υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση έως τα τέλη Ιουνίου.

Στη λίστα, για παράδειγμα γίνεται λόγος για «μείωση 12% κατά μέσο όρο στα 'ειδικά μισθολόγια' του δημοσίου τομέα, η οποία θα εφαρμοσθεί από την 1η Ιουλίου 2012».

Γίνεται επίσης αναφορά στην αύξηση των αντικειμενικών αξιών, καθώς και στο σχέδιο για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών από δημοσίους οργανισμούς μέχρι τον Ιούνιο του 2012.
Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ