2015-03-13 15:02:16
Φωτογραφία για ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΙΑ στη Σαντορίνη!
Μια ηλικιωμένη γυναίκα, βρίσκεται στο σπίτι της Δεν είναι μόνη. Και επίσης, έχει επιβαρυμένη υγεία. Πάσχει από διαβήτη και πρέπει να κάνει ενέσεις ινσουλίνης. Κάτι γίνεται.

Η δόση, είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη από την κανονική. Παθαίνει ένα σοκ και χρειάζεται να διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας, προκειμένου να της γίνει μια συμβατική, επανορθωτική θεραπεία.

Οι οικείοι της τηλεφωνούν. Αλλά το Κέντρο Υγείας δεν έχει ασθενοφόρο!. Δηλαδή έχει, αλλά δεν υπάρχει πλήρωμα. Οι τρεις ΕΚΑΒίτες που υπηρετούν εκεί, πρέπει κάποια στιγμή να ξεκουραστούν. Άρα κάποιες βάρδιες, μένουν ακάλυπτες. Οπότε, η λύση είναι μία, προσφυγή σε ιδιώτες γιατρούς, ιατρικά κέντρα, κλινικές. Και για να σωθεί μια ζωή, οι οικείοι της το πράττουν. Κόστος;. Γύρω στα 250 ευρώ. Για ένα απλό διαβητικό επεισόδιο!.

Αν η ηλικιωμένη γυναίκα, έπαιρνε τη σύνταξη του ΟΓΑ, το ότι μετά από αυτήν την περιπέτεια, της έμεναν καμιά εκατοστή ευρώ για να βγάλει το μήνα, δεν συγκινεί κανέναν
. Ίσως, ή μάλλον σίγουρα, κάποιος από την οικογένεια θα έβαζε το χέρι στην τσέπη για να σώσει, ένα προσφιλές του πρόσωπο. Αλλά εκεί είναι το θέμα;. Στην ύπαρξη ενός μεγαλόκαρδου συγγενούς ή κάποιου φιλάνθρωπου γνωστού;. Που είναι η κρατική δομή. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας;. (Εντάξει, μετά τον περήφανο νταλικιέρη Άδωνι-Σπύρο, κατάντησε ανέκδοτο).

ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΣΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Κέντρο Υγείας Θήρας, 2015. Γιατροί ελάχιστοι και στα όρια των αντοχών τους. Πληρώματα ασθενοφόρων, απαρτιζόμενα από τρεις ανθρώπους του ΕΚΑΒ. Κάποιοι λένε πως για να τηρηθεί το γράμμα του νόμου, ο οδηγός παίρνει κάποτε μαζί του το θυρωρό ή το συντηρητή του Κέντρου Υγείας. Αλλά και πάλι λείπουν 5-6 βάρδιες τη βδομάδα. Το μόνο σημαντικό που λείπει όμως , είναι ένας αυστηρός νόμος που θα απαγορεύει στους κατοίκους της Σαντορίνης, να αρρωσταίνουν ή να υφίστανται ατυχήματα εκείνες τις μέρες. Μια Κανονιστική Διάταξη Υγείας, δηλαδή, του τύπου «Δευτέρα, Πέμπτη, Σάββατο, απαγορεύεται ο πυρετός, ο κοκίτης, ή το στραβοπάτημα, επειδή οι δημόσιες δομές υγείας δεν μπορούν να σας περιθάλψουν».

Εκτός βέβαια, αν έχετε γεμάτο πορτοφόλι, γενναιόδωρους συγγενείς ή φιλάνθρωπους γείτονες, οπότε μπορείτε να αποταθείτε στους ιδιώτες. Θα ήταν βέβαια άκομψο, την ώρα που σας μεταφέρουν, να αναρωτηθείτε γιατί ένας πανάκριβος και καλά εξοπλισμένος όροφος στο Κέντρο Υγείας, είναι κλειστός (και μάλλον θα πρέπει να χρησιμεύσει ως αθλητικό κέντρο πινγκ- πονγκ). Γιατί, ούτε γιατροί υπάρχουν, ούτε νοσοκόμες-οι. Θα ήταν επίσης αναξιοπρεπές να κοιτάξετε τους έντρομους συγγενείς που τρέχουν στα φαρμακεία της περιοχής για να αγοράσουν γάζες, τσιρότα και οξυζενέ. Όσο για το χαρτί υγείας, εντάξει, είναι ένα δώρο φτηνότερο από τα σοκολατάκια ή τις λεμονάδες.

Και μη μιλήσει κανείς για το Νοσοκομείο!. Έτοιμο. Με 14.000.000 ευρώ κόστος (τα μηδενικά μου αρέσουν), υπερσύγχρονο, εξοπλισμένο και πανέμορφο. Θα γινόταν μια μπουζουκλερί, μέγκλα!. Πενήντα αποχρώσεις της ντάγκλας και βάλε. Αλλά οι αθεόφοβοι, το έκαναν νοσοκομείο. Συμπέρασμα;. Ένα και μοναδικό: Μην τύχει κι αρρωστήσεις στη Σαντορίνη. Την έβαψες. Κι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑς (sic), έχει πλέον τρεις (3) βουλευτές στο νομό, ας κάνει κάτι. Αλλά γρήγορα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ