2015-06-04 14:45:06
Φωτογραφία για Ραγδαίες οι εξελίξεις – Ο Τσίπρας επιστρέφει σήμερα από τις Βρυξέλλες και συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο και τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει σήμερα από τις Βρυξέλλες, μετά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση που είχε με τον πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στη συνάντηση που ολοκληρώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο κ. Γιούνκερ παρουσίασε στον Έλληνα πρωθυπουργό την πρόταση των δανειστών που περιλαμβάνει νέα υφεσιακά μέτρα, τα οποία πλήττουν τα χαμηλά εισοδήματα (κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ στο ρεύμα).

Η απάντηση Τσίπρα στο σχέδιο που του παρουσιάστηκε ήταν αρνητική και χαρακτήρισε μόνη ρεαλιστική την ελληνική πρόταση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, αναμένεται να συγκαλέσει άμεσα υπουργικό συμβούλιο με θέμα τις προτάσεις των δανειστών στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για συμφωνία με τους δανειστές.

Επίσης η ελληνική αντιπροσωπεία θα φροντίσει να ενημερώσει όλα τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για τις απαιτήσεις των δανειστών και τις δικές του προθέσεις.

Οι συνεδριάσεις των οργάνων του κόμματος (Κυβερνητικό Συμβούλιο, Κοινοβουλευτική Ομάδα, Πολιτική Γραμματεία) αναμένεται να ξεκινήσουν από σήμερα.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ