2015-07-17 01:00:11
Φωτογραφία για Ενημερωτική Εκστρατεία για τα Νοσήματα του Αναπνευστικού Συστήματος «Πνεύμων: Xαρίζω την Ανάσα μου»
Τα πορτοκαλί μπαλόνια της ενημερωτικής εκστρατείας «Πνεύμων Χαρίζω την Ανάσα μου» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, με τις «Ανάσες μας» ταξίδεψαν στις παραλίες του Σαρωνικού, μεταφέροντας στους λουόμενους το μήνυμα «Μαθαίνω... Προλαμβάνω και Αντιμετωπίζω…», Ωστόσο, συνεχίζουμε και χαρίζουμε τις ανάσες μας στο Instagram με το #xarizoanasa και ενημερωνόμαστε για τα νοσήματα του αναπνευστικού συστήματος στο www.xarizoanasa.gr.

Κατά την εορταστική εκδήλωση την Κυριακή 21 Ιουνίου, 2015, ο κωπηλάτης Άγγελος Χριστοφίδης και η ομάδα South Evian Gulf Team πραγματοποίησαν πορεία 11 ναυτικών μιλίων από την Ακτή Βουλιαγμένης έως το Ναυτικό όμιλο Παλαιού Φαλήρου με ενδιάμεσους σταθμούς τις παραλίες: South Coast Α’ πλαζ Βούλας, Αστέρια Γλυφάδας (Balux), Ammos Beach Λουτρά Αλίμου. Σε όλες τις παραλίες ακούστηκαν τα μηνύματα της καμπάνιας, μοιράστηκαν χιλιάδες φυλλάδια και μπαλόνια, τα οποία φούσκωσαν με τις «ανάσες που χάρισαν» οι λουόμενοι. Τα μπαλόνια παραλάμβαναν συμβολικά σε κάθε σταθμό τους οι κωπηλάτες.


Στον τερματικό σταθμό της πορείας στο Παλαιό Φάληρο, περίμεναν τους κωπηλάτες ο Πρόεδρος κ. Μιχάλης Τουμπής και ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, για να παραλάβουν τα πορτοκαλί μπαλόνια που «περιείχαν» περισσότερες από 2.500 ανάσες.

Η α’ φάση της ενημερωτικής εκστρατείας κορυφώθηκε με την παραλαβή από την Μαριάννα και την Ευδοκία δύο μεγάλων μπαλονιών από τα χέρια του Προέδρου. Οι δύο μικρές ιστιοπλόοι αξιοποίησαν συμβολικά τη δύναμη της υγιούς αναπνοής, φούσκωσαν τα πανιά τους και «έκλεψαν την παράσταση» με την επιδεξιότητα τους, κατά τη συμβολική πορεία τους στο λιμάνι του Ναυτικού Ομίλου. Τερμάτισαν κάτω από τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση της α’ φάσης της ενημερωτικής εκστρατείας και την έναρξη των εργασιών για τη δημιουργία των δύο πνευμόνων πρασίνου/ παιδικών χαρών, σε Αθήνα και  Θεσσαλονίκη, παράλληλος στόχος της εκστρατείας μαζί με τη διάδοση των μηνυμάτων της Πνευμονολογικής Εταιρίας για την αντιμετώπιση των νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος.  

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Μ. Τουμπής κατά το χαιρετισμό του δήλωσε: «Με την επιτυχή ολοκλήρωση της α’ φάσης της ενημερωτικής εκστρατείας θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους, όσοι χάρισαν την ανάσα τους για καλό σκοπό και συμμετείχαν στην εκστρατεία μεταφέροντας το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης αντιμετώπισης».

Ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας κ. Θ. Βασιλακόπουλος σημείωσε: «Πιστεύουμε ότι μέσω του προγράμματος, Πνεύμων: Χαρίζω την ανάσα μου, υπήρξε μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών για το άσθμα και τη Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και αναδείχθηκε η αξία της υγιούς αναπνοής, η οποία συμβολικά θα μας βοηθήσει να υλοποιήσουμε ένα σημαντικό κοινωνικό έργο όπως είναι οι δύο Παιδικές Χαρές  που αναμένεται να είναι έτοιμες το Σεπτέμβριο».

Σχετικά με την εκστρατεία «Χαρίζω την Ανάσα μου»: Η εκστρατεία ενημέρωσης εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πνεύμων» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας και περιλαμβάνει επίσης μελέτες για τον υπολογισμό του κόστους του άσθματος και της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας (Χ.Α.Π.) στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων (μέσω social media, εντυποδιανομή, facebook application, δημιουργία ιστοσελίδας www.xarizoanasa.gr κ.α.) για τη διάδοση του μήνυματος το οποίο έχουν αγκαλιάσει δεκάδες εκατοντάδες επώνυμοι και μη πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Λεζάντες φωτογραφιών:

(από αριστερά): Ο κ. Μιχάλης Τουμπής, Πρόεδρος της Ε.Π.Ε., παραδίδει τα δύο μπαλόνια στις μικρές ιστιοπλόους

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Γενικός Γραμματέας της Ε.Π.Ε. ενημερώνει σχετικά με την εκστρατεία

Τα μέλη της ομάδας South Evian Gulf Team χαρίζουν την ανάσα τους

Εντυποδιανομή στις παραλίες

Οι δύο μικρές ιστιοπλόοι πραγματοποιούν την συμβολική πορεία στο λιμάνι του Ναυτικού Ομίλου Παλαιού Φαλήρου

Η ηθοποιός Σοφία Μανωλάκου παρουσιάζει την εκδήλωση

Στιγμιότυπο από την άφιξη των κωπηλατών στην παραλία

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ελένη Θεοδωράκου, Run Communications, T. 215 560 5205 [email protected]

Κωνσταντίνος Δουκάκης, Run Communications, T. 215 560 5210 [email protected]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
H Volvo εξαγοράζει την Polestar
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
H Volvo εξαγοράζει την Polestar
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ