2015-08-05 14:37:41
Φωτογραφία για ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ: Πόσο κοστίζει ο κιμάς στην Ευρώπη και πόσο στην Ελλάδα; Πρωτιά ακρίβειας για άλλη μια φορά
Μουσακάδες, μπιφτέκια, κεφτεδάκια, γιουβαρλάκια, παστίτσια, μακαρόνια με κιμά Πεινάσατε; Κρατηθείτε. Να ξέρετε ότι εμείς εδώ στην Ελλάδα, εκτός του ότι πληρώνουμε χρυσάφι για να τα φτιάξουμε, εργαζόμαστε και περισσότερο από όλους στην Ευρώπη για να μπορέσουμε να τα μαγειρέψουμε.

H Euronews εξέτασε το κόστος 500 γραμμαρίων μοσχαρίσιου κιμά σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και οι τιμές που επιλέχθηκαν ήταν οι φθηνότερες που διαθέτουν μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ ή ιστοσελίδες στην κάθε χώρα.

Επίσης, για να λάβει υπόψη τις διαφορές στην τιμολογιακή δύναμη των καταναλωτών σε κάθε χώρα, η Euronews εξέτασε πόσες ώρες εργασίας χρειάζονται (με βάση τον κατώτατο μισθό κάθε χώρας) για να αγοραστεί η ποσότητα αυτή του κιμά.

Στην Ελλάδα κάποιος πρέπει να εργαστεί 1,2 ώρες για να αγοράσει μισό κιλό κιμά για 4,5 ευρώ.

Με βάση τις τιμές και μόνο, στη Γαλλία ( η δεύτερη πιο ακριβή χώρα ) τα 500 γρ. κιμά κοστίζουν 4,32 ευρώ, στην Γερμανία 3,98 ευρώ, στην Μάλτα 3,47 ευρώ και στην Ισπανία 2,97 ευρώ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ