2015-09-01 19:09:14
Φωτογραφία για Αυτές είναι οι φθηνότερες υπεραγορές σε όλη την Κύπρο! Δείτε αναλυτικά σε κάθε πόλη
Το Παρατηρητήριο τιμών αφορά Μεγάλες Υπεραγορές και... περιλαμβάνει 484 βασικά καταναλωτικά προϊόντα. Τα προϊόντα αφορούν 21 συνολικά κατηγορίες και καταχωρούνται με την εμπορική τους επωνυμία.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας του Υπουργείου Εμπορίου για σωστή πληροφόρηση του κοινού, ως προς τις τιμές πώλησης βασικών καταναλωτικών προϊόντων, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, προχώρησε με το πέρας της έρευνας τους, στη δημοσιοποίηση των στοιχείων.

Για τη συγκριτική αξιολόγηση των υπεραγορών σε επαρχιακό επίπεδο, η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών, έχει επιλέξει από το Παρατηρητήριο των βασικών καταναλωτικών προϊόντων, τα κοινά προϊόντα. Κοινά προϊόντα καθορίζονται αυτά που πωλούνται ταυτόχρονα στις μεγάλες υπεραγορές που παρακολουθεί η Υπηρεσία Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτών ανά επαρχία.

Για την σωστή αξιολόγηση των πληροφοριών οι καταναλωτές πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τόσο το Δείκτη Τιμών, όσο και τον αριθμό των προϊόντων και κατηγοριών που παρουσιάζεται φθηνότερη η κάθε υπεραγορά. Η πιο πάνω σύγκριση αποτελεί χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης για τον καταναλωτή, ενδυναμώνοντας την ικανότητα του να συγκρίνει τιμές και να προβαίνει στις πιο συμφέρουσες γι΄αυτόν αγορές.


Επιπλέον προσθέτει περισσότερη διαφάνεια στην συνολική εικόνα της συγκεκριμένης αγοράς και συμβάλει στην προαγωγή του ανταγωνισμού μεταξύ των υπεραγορών.

Τονίζεται ότι οι τιμές που παρουσιάζονται σε κάθε δημοσίευση του Παρατηρητηρίου τιμών αφορούν τις τιμές στις συγκεκριμένες ημερομηνίες που έχουν διεξαχθεί οι έλεγχοι για τη λήψη τιμών.

Οι καταναλωτές μπορούν να ενημερωθούν λεπτομερώς για το Παρατηρητήριο Τιμών ημερομηνίας 25.08.2015 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.mcit.gov.cy (ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ) ή στην δωρεάν Τηλεφωνική Γραμμή Καταναλωτή 1429.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ:

ΛΕΜΕΣΟΣ:

ΛΑΡΝΑΚΑ:

ΠΑΦΟΣ:

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ:
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ