2012-05-08 20:15:02
Φωτογραφία για Τι αποφασίσαμε με την ψήφο μας;
Γράφει ο Μπαγασάκος

Το μέχρι την 06-05-12 "καρφιτσωμένο", από καθέδρας ύφος που μας κοίταζαν απευθυνόμενοι σε μας οι πολιτικοί της συγκυβέρνησης, πάει, μαζί με τα μη...  επιλεγμένα ψηφοδέλτια που αφήσαμε στις μαύρες σακκούλες του παραβάν, γιά ανακύκλωση. Μπορεί να μετουσιωθεί σε χαρτί τουαλέτας ή χαρτί για να τυλίγεις ψάρια. Η οικολογική μου συνείδηση θεωρεί αναποτελεσματική αυτή την κατάληξη, χωρίς μιά δεύτερη χρήση, κι έτσι τα άχρηστα ψηφοδέλτια, καταλήγουν τεμαχισμένα σε χαρτάκια που γράφουμε τα ψώνια.

Το από καθέδρας ύφος και η αλαζονική συμπεριφορά των πολιτικών προς τους πολίτες, αποδομήθηκε με την σταυροδοσία, αλλά και την επιλογή άλλου κόμματος από τους ψηφοφόρους. Η οργισμένη ψήφος μπορεί να κατευθυνθεί προς πιό αποτελεσματικές λύσεις, προς σχήματα που χωρίς να δεσμεύονται από εξωτερικά κέντρα εξουσίας ( Ε.Ε.) έχουν σαν επίκεντρο τον εργαζόμενο, τους πολλούς, την κοινωνία. Μπορεί βέβαια να κατευθυνθεί και προς την, γιά λόγους τιμωρίας του ανεπαρκούς κυβερνητικού σχήματος, επιλογή της Χρυσής Αυγής, της οποίας η μακροημέρευση με τέτοια ποσοστά κρίνεται επισφαλής.


Η ιστορική νίκη ενός κόμματος της Αριστεράς (μεταπολιτευτικά) στην δεύτερη θέση και μάλιστα στην μορφή του συνασπισμού αριστερών κομμάτων, σε συνδυασμό με την καταβαράθρωση των δύο ψευδεπίγραφων αντιπάλων, των λεγόμενων ΠΑΝΔΟΚ, νυν και αεί συνεταίρων στην νομή της εξουσίας, σηματοδοτεί μιά νέα εποχή, όπου η κριτική στάση προς την υπερεξουσία που λέγεται Ευρώπη της χρηματοπιστωτικής ευνοιοκρατίας, βρίσκει την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση. Αυτό και μόνο το γεγονός δίνει την δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να ηγείται των λεγόμενων "αντιμνημονιακών" και να προτείνει προσανατολισμούς και οδικούς χάρτες που οδηγούν την αριστερά και τους εργαζόμενους σε προορισμούς που πριν λίγα χρόνια φάνταζαν απρόσιτοι και μακρινοί.

Η δυνατότητα που ανοίγεται στον ΣΥΡΙΖΑ, στον Αλέξη Τσίπρα και σε όλες τις τάσεις που εμφυλοχωρούν στην ανανεωτική αριστερά, με την παραλαβή της διερευνητικής εντολής, είναι να ανακατέψει με σθένος τον χυλό. Γιατί αν δεν το κάνει ο χυλός θα κολλήσει και θα καεί. Αν πάρει την εντολή, ρωτήσει γύρω γύρω, δεν βρει ανταπόκριση, τότε γυρνάει την εντολή καιχάνει πολύτιμο χρόνο μέχρι να γίνουν οι επόμενες εκλογές τον Ιούνιο.

Ενώ αν ανακατέψει ευσυνείδητα τον χυλό, αν δηλαδή συνεχίσει την πολιτική του ξεκάθαρου στόχου, οτι π.χ. κατεβαίνουμε στις εκλογές με στόχο την εξουσία, θα είναι πιό ξεκάθαρα τα κίνητρα του μέσου ψηφοφόρου να χαρίσει την ψήφο του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι λοιπόν, εφ' όσον έχει την εντολή, χωρίς να συγκεντρώνει τις αναγκαίες 152-153 έδρες, ας καλέσει τους αριστερούς σχηματισμούς, ζητώντας την σύμπραξη ή την στήριξη γιά μιά βραχύβια κυβέρνηση, που σαν μόνο στόχο θα έχει την άρνηση της νομιμότητας των δανειακών συμβάσεων, τον λογιστικό έλεγχο, την αλλαγή του εκλογικού νόμου στην κατεύθυνση της απλής αναλογικής, και την προκήρυξη εκλογών γιά συνταγματική εθνοσυνέλευση.

Ας τολμήσει να αρνηθεί το κάλεσμα οποια δύναμη της Αριστεράς έχει τα κότσια και το πρόταγμα της ιδεολογικής καθαρότητας πάνω από το ιδεατό κάθε συνειδητοποιημενου αριστερού πολίτη.

Μιά τέτοια προοπτική, ανεξαρτήτως κατάληξης, πρόκειται να στηρίξει τα ποσοστά που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία με την σειρά τους νομιμοποιούν το κόμμα γιά την παραπέρα πορεία προς την αποτίναξη του ζυγού.

Αυτές ήταν οι αποφάσεις του εκλογικού σώματος και οι προοπτικές που ανοιγουνε. Αλέξη αν οχι τώρα......Πότε;

alithinapsemata.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
24 επώνυμες ατάκες για το σεξ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
24 επώνυμες ατάκες για το σεξ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ