2015-10-12 16:10:47
Φωτογραφία για ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ: Η Ε.Ε. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Η Ε.Ε. πρέπει να στηρίξει την Ελλάδα στην προσφυγική κρίση, έχει ευθύνη, δήλωσε ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα, στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ, σημείωσε ότι το προσφυγικό δεν λύνεται με τεχνοκρατικούς τρόπους, ότι χρειάζεται ανθρωπιστική προσέγγιση και πως το πρόβλημα είναι «ευρωπαϊκό και παγκόσμιο».

«Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί αν αφήσουμε μόνη την Ελλάδα» ανέφερε και ζήτησε να δημιουργηθούν αποτελεσματικοί μηχανισμοί.

Για τις μετεγκαταστάσεις δήλωσε πως θα πρέπει αυτές να συμμορφώνονται με τις αρχές της μη διάκρισης και πως είναι σημαντικό να μην βασίζονται π.χ. σε θρησκευτικά κριτήρια. 

Προειδοποίησε για αύξηση της ροής προσφύγων από τη Συρία και προέβλεψε πως η κρίση δεν θα είναι βραχυπρόθεσμη. Αναφερόμενος στον κανονισμό του Δουβλίνου, είπε πως στο μέλλον πρέπει να εξασφαλίσουμε δίκαιη κατανομή προσφύγων σε όλα τα κράτη-μέλη.


Ο κ. Γκουτέρες δήλωσε σοκαρισμένος από το θέαμα των λέμβων μιας χρήσης που αντίκρυσε στη Μυτιλήνη, την οποία επισκέφθηκε το Σάββατο, και κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην φοβάται την εισροή προσφύγων, γιατί, όπως είπε, οι περισσότεροι θέλουν να φύγουν προς άλλες χώρες.

Νωρίτερα, ο κ. Γκουτέρες είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Στη συνάντηση ο κ. Γκουτέρες έκανε αναφορά στις εικόνες ανθρωπιάς και συμπαράστασης που αντίκρυσε από το ταξίδι του στη Μυτιλήνη.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ