2012-05-09 16:31:04
Φωτογραφία για Bloomberg: «Τρελοί» οι Ελληνες ψηφοφόροι
«Τρελούς» χαρακτηρίζει τους Ελληνες ψηφοφόρους  το Bloomberg επισημαίνοντας πως το  χαοτικό αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών σύντομα θα αναγκάσει τα μέλη της ευρωζώνης να πάρουν σκληρές αποφάσεις.

Κρίνει ότι στη Γερμανία επαφίεται πλέον να αποφασίσει αν θα χαλαρώσει τη στάση της ή εάν θα εμμείνει στη σκληρή γραμμή, βλέποντας την Ελλάδα να εγκαταλείπει το ευρώ.

Το Bloomberg προσθέτει επίσης ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η χώρα μας να χάσει τους επόμενους στόχους που θα της επιτρέπουν τη συνέχιση του προγράμματος των 130 δισ. που συμφωνήθηκε το Φεβρουάριο.

Αυτό σημαίνει, εξηγεί, ότι η Γερμανία και οι υπόλοιποι εξοργισμένοι διεθνείς πιστωτές θα πρέπει σύντομα αποφασίσουν εάν θα τραβήκουν από την πρίζα την Ελλάδα, αφήνοντάς την στη χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ.

Και προς επίρρωση του επιχειρήματός του τo Bloomberg επικαλείται τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Citigroup που θεωρούν ότι οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο στους επόμενους 18 μήνες κυμαίνονται πλέον στο 75%.


Ομως το Bloomberg το προχωρά παραπέρα: Οι Ελληνες αξιωματούχοι ήδη εκτιμούν, γράφει, ότι εάν η ροή των κονδυλίων διάσωσης σταματήσει, τότε λεφτά για να πληρωθούν συντάξεις και μισθούς μέσα σε στις επόμενες εβδομάδες δεν θα υπάρχουν, δεδομένου δε ότι η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού χρειάστηκε πρόσφατα έκτακτη στήριξη, τότε ίσως ακόμη και τα φώτα στην Ελλάδα κυριολεκτικά να σβήσουν Το μόνο καλό σενάριο από εδω και πέρα, αναφέρει το άρθρο, είναι η Γερμανία να παραδεχθεί ότι πρέπει να αναλάβει κάποια ρίσκα συμφωνώντας στην έκδοση κάποιας μορφής ευρωομολόγου, ώστε και τη ζήτηση στο εσωτερικό να τονώσει, ανεχόμενη έστω και λίγο περισσότερο πληθωρισμό, αλλά και το σημαντικότερο να δώσει στην Ελλάδα, την Ισπανία και τα άλλα κράτη περισσότερο χρόνο να πετύχουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους.
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ