2012-05-09 23:57:19
Φωτογραφία για ¡Hala Madrid!
Από αλλού το περίμεναν και από αλλού τους ήρθε στην Μαδρίτη! Η Ατλέτικο νίκησε 3-0 την Μπιλμπάο (δύο γκολάρες Φαλκάο) και κατέκτησε τον Europa League για 2η φορά!

Από τον Κριστιάνο Ρονάλντο περίμενε ο κόσμος να φέρει ευρωπαϊκή κούπα στην ισπανική πρωτεύουσα, όμως ένα άλλος Λατίνος έμελλε να το κάνει. Ο Ρανταμέλ Φαλκάο με δύο εκπληκτικά γκολ έκανε το 2-0 από το πρώτο μέρος κόντρα στην Αθλέτικ στον τελικό του Βουκουρεστίου και σήκωσε ο ίδιος το δεύτερο σερί τρόπαιο μετά από αυτό πέρυσι με την Πόρτο σκοράροντας μάλιστα και στους δύο τελικούς. Το τελικό 3-0 που αδικεί σίγουρα τους Βάσκους διαμόρφωσε ο Βραζιλιάνος playmaker, Ντιέγο και αυτός με πολύ ωραίο γκολ! Ο τεχνικός των Ροχιμπλάνκος έγινε μόλις ο τρίτος που έχει κατακτήσει τη διοργάνωση ως παίκτης και ως προπονητής, μετά τους Ντίνο Τζοφ και Χουμπ Στέφενς. Πάνω από τον Μέσι ο Φαλκάο στην Ευρώπη τα τελευταία δύο χρόνια με 30 γκολ συνολικά, με τον Κολομβιανό να είναι πρώτος σκόρερ στον θεσμό για δεύτερη σερί σεζόν.


Οι συνθέσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Κουρτουά, Χουανφράν, Μιράντα, Γκοντίν, Φιλίπε Λουίς, Μάριο Σουάρεθ, Γκάμπι, Αρντά Τουράν (93' Ντομίνγκεθ), Ντιέγο (90' Κόκε), Αντριάν (88' Σάλβιο), Φαλκάο.

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρσέλο Μπιέλσα): Ιραϊθόθ, Ιραόλα, Χάβι Μαρτίνεθ, Αμορεμπιέτα, Αουρτενέτσε (46' Ιμπάι Γκόμεθ), Ιτουράσπε (46' Ινίγο Πέρεθ), Ερέρα (63' Τοκέρο), Ντε Μάρκος, Σουσαέτα, Μουνιαΐν, Γιορέντε.

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ