2012-05-10 07:31:29
Φωτογραφία για Επιστρέφει τη διερευνητική εντολή ο Αλέξης Τσίπρας
Μετά το τέλος των επαφών μου, διαπίστωσα ότι υπάρχει ευρεία κοινωνική στήριξη, αλλά ασθενής πολιτική στήριξη. Δεν μπορούμε να κάνουμε το όνειρο μίας αριστερής κυβέρνησης πραγματικότητα» δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, αμέσως μετά το πέρας των διερευνητικών του επαφών για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι θα επιστρέψει την Πέμπτη τη διερευνητική εντολή και το κόμμα του θα συμμετάσχει σε όλες τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα. Το ραντεβού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για επιστροφή της διερευνητικής εντολής είναι στη 1 το μεσημέρι.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τους κ.κ. Βενιζέλο και Σαμαρά ότι «μιλούν τη γλώσσα της μπλόφας», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά «ξεκάθαρα, χωρίς δεύτερες σκέψεις». Ό,τι είπαμε προεκλογικά λέμε και μετεκλογικά. Ο λαός έκλεισε τα αυτιά του στην κινδυνολογία, είπε ο κ. Τσίπρας. «Έχουν κάνει καραμέλα την απειλή εξόδου από το ευρώ» είπε χαρακτηριστικά και υποστήριξε ότι με την πολιτική αυτή «έφυγαν από τις τράπεζες 75 δισ. ευρώ».


Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η χώρα στις 6 Μαΐου γύρισε σελίδα. «Όπως στη ζωή δεν υπάρχει ολίγον έγκυος, έτσι δεν υπάρχει και ολίγον μνημόνιο» είπε ο Αλ.Τσίπρας και πρόσθεσε: «Η εντολή του λαού είναι σαφής και μη παρερμηνεύσιμη: Ανατροπή του μνημονίου».

«Απευθυνθήκαμε σε κοινωνικούς φορείς. Μας λοιδόρησαν και για αυτό» σημείωσε εξάλλου ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας ότι «στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε στέρεες σχέσεις με την κοινωνία».

Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη λύπη του για τη στάση του ΚΚΕ, λέγοντας ότι χάθηκε μία ιστορική ευκαιρία, ενώ σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τη στάση της ΔΗΜΑΡ, αφού εξέφρασε μεν ικανοποίηση για τη στήριξη από τον Φώτη Κουβέλη, αναρωτήθηκε όμως τι θα γινόταν αν η στήριξη αυτή ερχόταν προεκλογικά.

Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο εσωτερικό του κόμματος επικρατεί ικανοποίηση για την τακτική που ακολουθήθηκε. Επίσης εκτιμούν ότι δεν είναι απίθανο να σχηματιστεί κυβέρνηση με τη συμμετοχή ή τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ και σε αυτό το ενδεχόμενο θα επικεντρωθεί η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τα επόμενα 24ωρα.

Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρούν απίθανο το ενδεχόμενο το πολιτικό σύστημα να αποσαθρωθεί ακόμη περισσότερο και ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ακόμη πιο καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, στο κοινοβουλευτικό πεδίο και στην κοινωνία.

Για τους λόγους αυτούς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα είτε για να χειριστεί τις εξελίξεις αν σχηματιστεί κυβέρνηση είτε για να δώσει ένα νέο εκλογικό αγώνα, που κατά την εκτίμηση κορυφαίων στελεχών θα είναι νικηφόρος.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ