2012-05-10 17:14:13
Φωτογραφία για Γιαούρτωσαν τον Τσάκα!
Ο Βλάσης Τσάκας παρουσίασε τον Πρίγκιπα που δεν έδωσε σαφείς απαντήσεις, αλλά πριν τη συνέντευξη περίπου 20 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού τον γιαούρτωσαν.

O μάνατζερ από την Καβάλα στις 12.30 το μεσημέρι ήταν να παρουσιάσει στο ξενοδοχείο «NJV ATHENS PLAZΑ», τον φερόμενο ως Πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Φαιζάλ Μπιν Αμπντουλαζίζ Μπιν Νάσερ Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ... Ομως, πριν προλάβει να τον παρουσιάσει και παρά τα ισχυρά μέτρα ασφαλείας περίπου 20 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έκαναν «ντου» στο ξενοδοχείο και τον γιαούρτωσαν ενώ του πέταξαν και αυγά.

Ο Βλάσης Τσάκας έγινε στην... κυριολεξία άσπρος με τα γιαούρτια που δέχτηκε, αλλά δεν πτοήθηκε. Ο φερόμενος ως εκπρόσωπος άλλαξε και συνέχισε την παρουσίαση του Πρίγκιπα. Οι φίλαθλοι που έριξαν τα γιαούρτια στον Τσάκα φώναξαν συνθήματα κατά του Γιάννη Βαρδινογιάννη και του ζήτησαν να πάψει να ξεφτιλίζει τον σύλλογο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Πρίγκηπα:

Η συνέντευξη Τύπου:

Μπιν Αμπντουλαζίζ: «Παρόλο που οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι στα καλύτερα της πιστεύουμε ότι είναι καλή στιγμή για να επενδύσουμε σε μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Η άφιξη μου στην Αθήνα συνέπεσε προγραμματισμένη Γ.Σ. που παρόλο εκφράσαμε επιθυμία μας να παραβρεθούμε, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό και δεν μπορώ να το εξηγήσω. Μια κίνηση που δημιουργείται τελευταίως, μιλώ για την πρωτοβουλία του κ. Αλαφούζου την τοποθετούμε παράλληλα και όχι απέναντι μας. Κάθε πρωτοβουλία που σκοπό έχει να βοηθήσει είναι αποδεκτή. Θα ήθελα όμως με δύο λόγια να ξεκαθιαρίσω τη δική μας θέση.

Στις αρχές Μαρτίου στείλαμε 15 εκατ. ως τραπεζικό commitment με  όρο την ανταλλαγή μετοχών. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Μας ζητήθηκε μεταφορά μετρητών που εμάς δεν μας εξασφάλιζε. Στη συνέχεια ξεκινησε συνεργασία σε νομικό επίπεδο. Οι συζητήσεις ολοκληρώθηκαν στις 2/5 και η συμφωνία αποτυπώθηκε σε προσύμφωνο. Περιμένοντας υπογραφή φροντίσαμε 3/5 καλύπτει επενδύσεις επόμενα δύο χρόνια όπως απαιτούσε το προσύμφωνο. Ενώ περιμέναμε την υπογραφή του κ. Βαρδινογιάννη μας είπαν ότι αυτό δεν θα γίνει προτού πάρουμε την έγκριση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού και μπουν δεσμευμένα 15 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς σε λογαριασμό του Παναθηναϊκού έναντι των μετοχών. Αποδεχθήκαμε και αυτή τη διαδικασία. Για να αποδείξουμε το ενδιαφέρον μας ήρθαμε στην Ελλάδα. Συναντηθήκαμε με την πλευρά Βαρδινογιάννη και επαναδιαβεβαιώθηκε η θέση μας με την παραπάνω διαδικασία και με την αμετάκλητη δέσμευση ότι μόλις πάρουμε την έγκριση της ΕΕΑ και αφού καταθέσουμε τα χρήματα, να έχουμε εντός 24ωρου τη μεταβίβαση των μετοχών. Μόλις αυτό γίνει καλύπτουμε τις υποχρεώσεις που τρέχουν και εξασφαλίζουμε τη συμμετοχή στην Ευρώπη».

Γράφτηκε σήμερα ότι συναντηθήκατε με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Ισχύει; 

«Όχι με τον ίδιο αλλά με εκπρόσωπό του. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε επαφή μαζί του.».

Εδώ και 8 μήνες υπάρχει ένα σίριαλ με τους Άραβες. Θα θέλατε να πείτε κάποιες από τις εταιρίες που έχετε και εάν έχετε κάνει νομικό και οικονομικό έλεγχο;

«Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τι έχει γραφτεί στον Τύπο στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα. Αρχικά θα βάλουμε 15 εκατ. ευρώ για να εξοφλήσει όλα τα χρέη του. Στη συνέχεια θα βάλουμε ποσά που δεν θέλω να τα πω αυτή τη στιγμή για να μηδενίσουμε τα χρέη. Για τις εταιρίες που έχω στη Σαουδική Αραβία θα μιλήσω σε λίγο καιρό δίνοντας τα στοιχεία. Ήρθαμε και έχω κάνει εξουσιοδότηση στη δικηγόρο μου που θα αναλάβει όλες τις νομικές και οικονομικές εξελίξεις. Πριν είχε γίνει οικονομικός έλεγχος και είχε βγει πολύ καθαρός.».

Ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει διοίκηση. Έχετε μιλήσει με κανέναν;

«Το τελευταίο διάστημα ο Παναθηναϊκός ήταν χωρίς διοίκηση. Στην τελευταία Γ.Σ. έγινε Δ.Σ. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Μιλάω με τον μεγαλομέτοχο και ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού».

Θα αγοράσετε τον Παναθηναϊκό χωρίς να έχετε κάνει έλεγχο, στηριζόμενος στον προηγούμενο; «Θα κάνουμε και νέο οικονομικό έλεγχο αλλά ξέρουμε τα στοιχεία του προηγούμενου και είδαμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα».

Γνωρίζετε τον πρίγκιπα Αλ Σαούντ, την πριγκίπισσα Νούρα;

«Η βασική βασιλική οικογένεια αποτελείται από χιλιάδες βασικά μέλη. Σίγουρα έχουμε συγγένεια και γνωρίζω ότι είχε ενδιαφερθεί για τον Παναθηναϊκό. Αυτό έγινε στο παρελθόν. Είμαστε στο παρόν και ενδιαφέρομαι για τον Παναθηναϊκό. Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε στο παρελθόν.».

Πότε αρχίσατε να ενδιαφέρεστε για την αγορά του Παναθηναϊκού; 

«Από τον πρίγκιπα Σουλτάν έμαθα ότι δεν ολοκληρώθηκε αυτό το deal. Επειδή γνώριζα πολλά για τον Παναθηναϊκό και είχα τη διάθεση να επενδύσω σε μια ομάδα της Ευρώπης με ιστορία».

Γιατί δεν δίνετε κάποια στοιχεία για τις επιχειρήσεις σας;

 

«Στην αρχή αυτού του ενδιαφέροντος έκανα μια συνέντευξη μέσω SKYPE και νομίζω ότι έδωσα εξηγήσεις για τα βασικά για μένα και την οικογένειά μου. Τι συγκεκριμένα θέλετε για μένα και την οικογένειά μου; Έχουμε ένα γκρουπ εταιριών και επιχειρήσεις ως οικογένεια και δουλεύουμε σε πολλούς τομείς. Ρωτάτε εάν θα μπούμε ως εταιρία να αγοράσουμε τον Παναθηναϊκό ή αυτά που έχει η οικογένειά μου και εγώ; Αν ψάξετε θα βρείτε ότι δουλεύουμε στον τομέα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου και σε πολλούς άλλους τομείς. Δεν έχει καμία σημασία.».

Είδατε ότι ο κόσμος αντέδρασε πριν και δεν βλέπει με θετικό μάτι την προσπάθειά σας. Τι έχετε να πείτε; 

«Μπορεί ο κόσμος να είναι δυσαρεστημένος απ’ όσα έχουν ήδη γίνει, δεν με γνωρίζει, μετράει ότι είμαι εδώ για να αποδείξω ότι θέλουμε την ομάδα και είναι μεγάλο το ενδιαφέρον μας. Δεν με ενδιαφέρει το παρελθόν. Έχω αποδείξει τη διάθεση να αγοράσω τον Παναθηναϊκό.

Τσάκας: «Έχει 33 εταιρίες τον αριθμό και βγαίνουν απευθείας στο google».

Υπάρχει κάτι που να σας φοβίζει ότι μπορεί να μην προχωρήσει; 

«Μέχρι στιγμή τίποτα που να σταθεί εμπόδιο γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι. Αν συμβεί κάτι μόνο ο Θεός το ξέρει. Δεν είχαμε το δικαίωμα να έρθουμε να μιλήσουμε στον Παναθηναϊκό. Πρέπει να πάρουμε την έγκριση της ΕΕΑ. Αυτό είναι το μόνο εμπόδιο. Θα καταθέσουμε τα χαρτιά μας. Όλα είναι υπό έλεγχο. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Γιατί δεν περιμένατε πρώτα την έγκριση της ΕΕΑ και μετά να κάνετε τη συνέντευξη Τύπου;

 

«Δεν ήταν αυτή η αρχική συμφωνία. Είχαμε κανονίσει να υπογράψουμε προσύμφωνο και αν μπορούσαμε όλο το deal. Άλλαξε αυτή η συμφωνία και για να αποδείξω ότι δεν ήρθα για τουρισμό έπρεπε να το αποδείξω και επειδή γράφουν πολλά για μένα έπρεπε να βγω κι εγώ να πω κάτι».

- Γιατί ο κ. Βαρδινογιάννης δεν έχει πει κάτι για σας;

 

Δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση γιατί με ρωτάτε γιατί δεν έχει πει κάτι ο Βαρδινογιάννης για μένα. Σίγουρα θα έχει τους σκοπούς του. Υπάρχει επικοινωνία με τους δικηγόρους. Μπορεί να περιμένει την έγκριση από την ΕΕΑ. Αν δεν την πάρουμε δεν μπορούμε να επενδύσουμε καν στην Ελλάδα. Έχω το δικαίωμα να πάρω την έγκριση και να συνεχίσω για να ολοκληρώσω το deal.».

 

- Με άλλους ανθρώπους εκτός Παναθηναϊκού έχετε συναντηθεί; Εάν πάρετε τον Παναθηναϊκό θα τον τρέχει ο κ. Τσάκας, γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη δυσπιστία στο πρόσωπο του κ. Τσάκα;

 

«Δεν θα απαντήσω στην πρώτη ερώτηση. Στο δεύτερο κομμάτι ας περιμένουμε να πάρουμε την έγκριση, να πάρουμε τις μετοχές, να είμαστε οι ιδιοκτήτες και θα αποφασίσουμε εμείς»

Γιατί ο κ. Βαρδινογιάννης δεν έχει πει κάτι για σας; 

Δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτηση γιατί με ρωτάτε γιατί δεν έχει πει κάτι ο Βαρδινογιάννης για μένα. Σίγουρα θα έχει τους σκοπούς του. Υπάρχει επικοινωνία με τους δικηγόρους. Μπορεί να περιμένει την έγκριση από την ΕΕΑ. Αν δεν την πάρουμε δεν μπορούμε να επενδύσουμε καν στην Ελλάδα. Έχω το δικαίωμα να πάρω την έγκριση και να συνεχίσω για να ολοκληρώσω το deal.».

Με άλλους ανθρώπους εκτός Παναθηναϊκού έχετε συναντηθεί; Εάν πάρετε τον Παναθηναϊκό θα τον τρέχει ο κ. Τσάκας, γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη δυσπιστία στο πρόσωπο του κ. Τσάκα; 

«Δεν θα απαντήσω στην πρώτη ερώτηση. Στο δεύτερο κομμάτι ας περιμένουμε να πάρουμε την έγκριση, να πάρουμε τις μετοχές, να είμαστε οι ιδιοκτήτες και θα αποφασίσουμε εμείς».

Γιατί θέλετε να επενδύσετε σε μια χώρα που είναι υπό δύσκολες οικονομικές συνθήκες; «Ανέφερα στην αρχή ότι η Ελλάδα περνάει μια δύσκολη οικονομική και πολιτική κατάσταση. Υπάρχουν φήμες για χρεωκοπία. Ακόμα η Ελλάδα είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ας μην μιλήσουμε για χρεωκοπία. Δεν υπάρχει κανείς που να του περισσεύουν λεφτά όσο πλούσιος και να είναι. Είμαι επενδυτής, πιστεύω σε αυτή την επένδυση. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να είναι κερδοφόρα. Κουβαλάω ένα μεγάλο όνομα γιατί είμαι μέλος βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας. Θα ήθελα να κάνω πιο μεγάλο το όνομα της Σαουδικής Αραβίας. Θα ήθελα ως επενδυτής να προσελκύσω τους σπόνσορες στην Ελλάδα γιατί το όνομά του με τον Παναθηναϊκό θα είναι ένας καλός συνδυασμός. Δεν θα ρίσκαρα καθόλου επειδή εκπροσωπώ τη Σαουδική Αραβία.»

Ποια διαδικασία έχει γίνει μέχρι τώρα στην ΕΕΑ, τις σας έχουν ζητήσει;

Κασσιανή Μιχοπούλου (δικηγόρος Φαϊσάλ): «Σε πρώτη φάση έχει διακριτική ευχέρεια η ΕΕΑ να δεχθεί ή να αρνηθεί. Το πρώτο βήμα να σου δώσει έγκριση να αγοράσεις πλειοψηφικό πακέτο. Ο νόμος είχε φτιαχτεί για Έλληνες πολίτες. Έγινε μια διόρθωση ότι και μη Έλληνες μπορούν σε ΑΕ αλλά άλλα σημεία δεν προσαρμόστηκαν. Ζητούνταιθ έγγραφα που αναφέρονται σε Έλληνες πολίτες. Εμείς τα έχουμε μαζί μας επικυρωμένα από πρεσβεία Σαουδικής Αραβίας. Κάποια στοιχεία όπως διαβατήρια κτλ. υπάρχουν. Η ΕΕΑ μας είπε να κάνουμε μια αίτηση, να βάλουμε τα έγγραφα που κρίνουμε σκόπιμα και θα μας απαντήσουν. Τα έγγραφα έφτασαν τα χέρια μου τώρα. Σε δεύτερο στάδιο η ΕΕΑ εξετάζει τη συμφωνία. Μετά σου δίνει έγκριση για να είσαι πρόεδρος του Δ.Σ.».

Κύριε Τσάκα θέλετε να πείτε κάτι για την επίθεση που δεχθήκατε;

«Τα παιδάκια είναι παιδάκια. Φώναζαν διάφορα. Να πιστέψεις ότι ντους έστειλε αυτός που φώναζαν; Νομίζουν ότι μπορούν να τρομοκρατήσουν αυτή την κίνηση. Τώρα που σφίξαν τα γάλατα έγινε γιαούρτι. Ήταν Αγελαδίτσα όχι Total.»
gazzetta
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Εκλογές ζητά η Παπαρήγα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Εκλογές ζητά η Παπαρήγα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ