2012-05-11 04:19:03
Φωτογραφία για Νέο παραδικαστικό με δικαστές, επιχειρηματίες και εφοριακούς
Πόρισμα - «φωτιά» για τη δράση νέου μεγάλου «παραδικαστικού κυκλώματος» με τη συμμετοχή εν ενεργεία δικαστών και εισαγγελέων... δικηγόρων, επιχειρηματιών, αστυνομικών, εφοριακών, δικαστικών επιμελητών, τραπεζικών υπαλλήλων κ.α βρίσκεται στο Εφετείο Αθηνών, ενώ ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ζήτησε να τεθούν σε αργία και οι τρεις δικαστικοί που διώκονται για κακουργήματα.

Πρόκειται, για έναν πρόεδρο Εφετών Ιωαννίνων, μια εφέτη Αθηνών και έναν εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων εναντίον των οποίων ασκήθηκε –κατά περίπτωση- ποινική δίωξη για κατάχρηση εξουσίας, δωροδοκία , εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Επιπλέον, σε τρεις άλλους κατηγορουμένους απαγορεύθηκε με εισαγγελική διάταξη η έξοδος από τη χώρα. Πρόκειται για έναν πολιτικό μηχανικό, έναν αρχιμανδρίτη που έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις δικαστικές αρχές, και έναν δικηγόρο-γνωστό από διάφορα τηλεοπτικά «παράθυρα».


Η ποινική δίωξη στρέφεται σε πάνω από 20 άτομα και αφορά στην αποκαλούμενη υπόθεση του κυκλώματος παράνομων πλειστηριασμών ακινήτων. Η ανάκριση της υπόθεσης, λόγω μείζονος σημασίας θα διενεργηθεί από εφέτη ανακριτή ο οποίος θα οριστεί από την Ολομέλεια Εφετών που συγκαλείται στις 31 Μάιου.

Η δράση του κυκλώματος

Η δράση του πολυπλόκαμου κυκλώματος αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 2 χρόνια , μετά από μηνύσεις τραπεζών και καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών που πραγματοποίησε η ΕΥΠ και οι οποίες ξεπερνούν τις 100.000. Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται μεταξύ άλλων να συνέστησαν πάνω από 150 εικονικές εταιρείες για υποτιθέμενη αξιοποίηση ακινήτων, παραπλανώντας εκατοντάδες ιδιώτες και αποσπώντας τους σπίτια και οικόπεδα με την υπόσχεση ότι θα μεσολαβούσαν σε πλειστηριασμούς τραπεζών για να γλιτώσουν τις κατασχέσεις τους.

Από τις χιλιάδες συνομιλίες που κατέγραψε η ΕΥΠ αποκαλύφθηκε ότι οι δικαστικοί λειτουργοί είχαν ενεργό ρόλο καθώς, είτε έστηναν «έδρες» με το...αζημίωτο απαλλάσσοντας εμπλεκόμενους στο πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα, (σ.σ μεταξύ των οποίων ένας πρώην βουλευτής και ένας επιχειρηματίας), είτε κρατούσαν στο «συρτάρι» υποθέσεις που αφορούσαν δήμαρχο μεγάλης πόλης.

Η προκαταρκτική έρευνα διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο ο οποίος με το πέρας της έρευνας συνέταξε πολυσέλιδο πόρισμα το οποίο διαβίβασε στον προϊστάμενο του, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Χατζίκο. Βάσει αυτού, ο κ. Χατζίκος έδωσε το πράσινο φως για την άσκηση των κακουργηματικών διώξεων.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ