2016-01-23 09:38:15
Φωτογραφία για ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΕΛΛΑΔΑ VD
Αποφασισμένοι να σκληρύνουν την στάση τους εμφανίζονται οι αγρότες, την στιγμή που η αντίδρασή τους για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο παίρνει τεράστιες διαστάσεις. Τα μπλόκα από τον Έβρο έως την Κρήτη ενισχύονται καθημερινά με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φραστικές επιθέσεις εναντίον στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν λείπουν μάλιστα και οι αποκλεισμοί γραφείων του κόμματος στην περιφέρεια.

Στις Σέρρες, εξαγριωμένοι αγρότες εισέβαλαν χθες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και διαμαρτυρήθηκαν με ιδιαίτερα έντονο τρόπο στους υπαλλήλους που βρίσκονταν εκεί. Μάλιστα, κάλεσαν τους παρευρισκόμενους να υποβάλλουν την παραίτησή τους. Στη συνέχεια, οι διαμαρτυρόμενοι βγήκαν στο μπαλκόνι, έσκισαν τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ και την πέταξαν στο δρόμο. Οι αγρότες που βρίσκονταν εκεί την έκαψαν, μαζί με άλλες αφίσες του κόμματος. 

Στόχος έγινε και η ταμπέλα του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία πέταξαν αυγά. Λίγο νωρίτερα, αγρότες βρέθηκαν στο βουλευτικό γραφείο της υφυπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και έδωσαν στο προσωπικό αυγά, προτρέποντας τους υπαλλήλους να τα μοιράσουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. 


Ξεσηκωμός αγροτών εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑΠαράλληλα, αγρότες του νόμου Καστοριάς μπλόκαραν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου και Δημήτρη Δημητριάδη, μόλις έφτασαν στο αεροδρόμιο της πόλης και τους ζήτησαν να δεσμευτούν ότι δεν θα ψηφίσουν το σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό. Μάλιστα, η κ. Τελιγιορίδου δέχθηκε φραστική επίθεση όταν πήρε τον λόγο και προσπάθησε να μιλήσει στους αγρότες. Εξάλλου, στην Πάτρα, αναβλήθηκε η ομιλία του υφυπουργού Εργασίας, Τάσου Πετρόπουλου, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ο χώρος θα αποκλειστεί από τους αγρότες της Αχαΐας. 

Κρίσιμη σύσκεψη στα Τέμπη

Σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα Τέμπη, στην οποία αναμένεται να βρεθούν εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα. Αυτή η συνάντηση είναι κρίσιμη για το μέλλον των κινητοποιήσεων, καθώς οι αγρότες θα συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. 

Οι διαμαρτυρόμενοι έχουν δώσει διορία στην κυβέρνηση μέχρι την Δευτέρα, ώστε να αποσύρει το νομοσχέδιο, ενώ στόχος είναι να υπάρξει διάλογος από μηδενική βάση. Μάλιστα, θα συγκροτηθεί και μια επιτροπή, ώστε να είναι έτοιμη σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα για διάλογο με τον πρωθυπουργό. 

Στα Μάλγαρα, οι αγρότες έκλεισαν χθες δύο φορές την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, ενώ είναι αποφασισμένοι να κλείσουν και σήμερα τα διόδια. Περισσότερα από 2.000 τρακτέρ είναι παραταγμένα στον κόμβο της Νίκαιας. Στα Τέμπη, τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα έχουν ξεπεράσει τα 1.000. Εν τω μεταξύ, ανακοίνωση σχετική με την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 12:00 το μεσημέρι του Σαββάτου στα Τέμπη, λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων, εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας. 

Σε αυτήν υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών έχουν απευθύνει πρόσκληση προς εκπροσώπους όλων των μπλόκων προκειμένου να συντονίσουν τον αγώνα τους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση από τις 12:00 το μεσημέρι και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της ΠΑΘΕ από τον κόμβο Γυρτώνης μέχρι την διασταύρωση Στομίου. Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται από τον Ανισόπεδο Κόμβο Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την Π.Ε.Ο. Βόλου - Λάρισας και στη συνέχεια:

Είτε θα εισέρχονται στον ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης [Χ/Θ 365+550 του Π.Α.Θ.Ε.] θα κατευθύνονται προς την Επαρχιακή Οδό Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500).Είτε μέσω της παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδίου Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:

Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται του ΠΑΘΕ στον Κόμβο Πλατυκάμπου και θα κατευθύνονται στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.Είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου προς κόμβο Βελεστίνου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.2. Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου [χ/θ 393+300] και μέσω της Επαρχιακής Οδού Ομολίου – Στομίου – Βελίκας – Αγιοκάμπου – Αγιάς και της Ε.Ο. Αγιάς – Λάρισας θα οδηγούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.

3. Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.

Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις, προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής παραλιακού άξονα Αγιοκάμπου καθώς και των κατοίκων του Δήμου Τεμπών:

Λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων Φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού ως άνω χαρακτήρα (λ.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.ά.).Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας: 2410 -683168, 2410-683169.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ