2012-05-12 12:46:14
Φωτογραφία για Γράμμα στη Γερμανίδα Καγκελάριο: Λοιπόν κα Μέρκελ, θέλατε να πονέσουμε;
Μάθαμε ότι είπατε στο π. πρωθυπουργό μας Γ. Παπανδρέου, ότι το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα έπρεπε να πονέσει και, πως... «θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως κανένας άλλος δεν θα το θέλει αυτό».

Θέλατε λοιπόν να χρησιμοποιήσετε την Ελλάδα και τους Ελληνες ως ένα πειραματόζωο για να επιβάλλετε τη θέληση σας για μία πειθαρχημένη Ευρώπη κομμένη και ραμμένη στα μέτρα και τις αξιώσεις σας; Και γι αυτό «συνδράματε» τη χώρα μας με ένα πρόγραμμα «βοήθειας», που όπως αποδείχτηκε, είναι πρόγραμμα αυτοκτονίας των Ελλήνων; Ναι, καλά ακούσατε, αυτοκτονίας.

Αυτό βέβαια, λίγο φαίνεται να σας ενδιαφέρει, αφού θέλατε την πατρίδα μας και το λαό μας υποχείριο των θελήσεών σας και απλό υποκείμενο του στυγνού πειράματός σας.

Αλήθεια, σε τι διαφέρει αυτό το οικονομικό και ανθρωποκτόνο πείραμά σας, από αυτά που έκαναν στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο οι προκάτοχοί σας στους αδύνατους να τους αντισταθούν λαούς;


Β’ Παγκόσμιος, 71χρόνια μετά. Και εμείς ανατρέχουμε 71 χρόνια πριν να σας θέσουμε υπόψη ένα άρθρο της εποχής εκείνης, που αναδημοσιεύονταν στην ελληνική εφημερίδα «Ελευθερία» και ανέφερε τα εξής:

«Μόλις έχει λήξει ο πόλεμος και ένας Ελβετός δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη από έναν ανώτατο αξιωματούχο της γερμανικής Καγκελαρίας, ρωτώντας τον χαρακτηριστικά: "Και τώρα τι σκοπεύετε να κάνετε; Νικηθήκατε. Ο κόσμος σας μισεί. Δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτά που κάνατε. Πως θα ορθοποδήσετε ξανά ως έθνος;"

Και ο Γερμανός του απαντά με ψύχραιμη ειρωνεία, με λόγια που όταν τα διαβάσουμε ξανακοιτάμε πολλές φορές την ημερομηνία του κιτρινισμένου τόμου που διαβάζαμε, μήπως και λαθέψαμε, μήπως και το φύλλο ήταν σημερινό… Όμως η ημερομηνία δεν άφηνε περιθώρια. Ήταν όντως 71 χρόνια πριν!

"Οι λαοί -απάντησε ο Γερμανός ναζί- ξεχνούν γρήγορα. Αυτή είναι εξάλλου και η διαφορά τους από ένα έθνος που θυμάται, όπως η ανώτερη φυλή των Γερμανών. Τα χρήματα που θα δοθούν για την ανοικοδόμηση της Γερμανίας θα είναι πολλά, θα έρθουν να δουλέψουν για μας και αυτοί που μέχρι τώρα πολέμησαν εναντίον μας (!). Είμαστε μια φυλή εργατική, που θα ξαναδημιουργήσει την ισχυρή, ενωμένη Γερμανία. Θα δείτε ότι θα γίνουμε η ισχυρότερη οικονομικά χώρα. Και τότε ο Γκέμπελς θα μπορέσει να σηκωθεί από τον τάφο του και να αναφωνήσει: "Και όμως νικήσαμε"!!!»

Εξοχότατη κυρία Μέρκελ,

Η προφητεία εκείνου του Γερμανού ναζί ίσως να επαληθεύθηκε. Αλλά μόνο κατά το ένα σκέλος της. Γιατί εμείς σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν θα μπορέσει ποτέ ο όποιος παλαιός ή ενδεχομένως σύγχρονος Γκέμπελ να μας πει «σας νικήσαμε».

Η ιστορία πρέπει να σας θυμίζει ότι η Ελλάδα, ακόμα και λαβωμένη και γονατισμένη, δεν μπορεί να νικηθεί. Και η Ελλάδα δεν είναι οι κυβερνήσεις της. Η Ελλάδα είναι ιδέα, είναι ιστορία και τον λαό της, που εσείς θέλετε - όπως είπατε - να πονέσετε ή και να υποτάξετε με όπλο το χρήμα σας, δεν θα το καταφέρετε, ότι και αν κάνετε. Δείξτε έμπρακτα, έστω και τώρα, ότι μας σέβεστε, ως περήφανο λαό και ως ισότιμο εταιρό σας στην Ε.Ε..

Τα χρήματά σας δεν είναι παρά απλά χαρτιά που, και αυτά ακόμη, φέρουν χαραγμένη την Ελληνική λέξη ΕΥΡΩ! Αλλά η αξιοπρέπεια και το φιλότιμο του Ελληνικού λαού, όπως δεν πολεμήθηκε με τα όπλα, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να πολεμηθεί σήμερα με τα χάρτινα χρήματά σας.

Το «πείραμα Ελλάδα», που αρχίσατε πριν 2,5 χρόνια, έτσι όπως εσείς το σχεδιάσατε και μας το επιβάλλατε, ή θα το αλλάξουμε, ή το τελειώνουμε εδώ. Είναι πλέον ζήτημα ζωής και εθνικής αξιοπρέπειας.

Αυτό εξάλλου, εκτός των άλλων, επιτάσσουν από τον τάφο τους και οι 2.000 Ελληνες – αθώα θύματα του στυγνού πειράματός σας. Και εμείς τους νεκρούς μας τους τιμούμε και τους ακούμε!

Auf Wiedersehen Frau Merkel

silvercity.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ