2016-03-07 11:19:51
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ ΥΜΝΟΙ ΚΑΙ ΑΤΑΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ!
Στον Θανάση Ασπρούλια και το "sdna" μίλησε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, και ανάμεσα σε άλλα μίλησε για τον Ολυμπιακό, το Ελληνικό μπάσκετ και τον Γιάννη Μπουρούση Για το τι είδε και... έμαθε από τον Ολυμπιακό στο φάιναλ φορ του Λονδίνου,αλλά και τα πλέι οφς του 2014, είπε :

«Είσαι από την Ελλάδα, οπότε θα με καταλάβεις καλύτερα απ'όλους.Για εμένα ο Ολυμπιακός ήταν ο καθρέπτης μέσα στον οποίο έπρεπε να κοιτάξουμε για να μάθουμε, να διδαχθούμε.Αυτή την καρδιά του νικητή που έχει ο Ολυμπιακός δε γίνεται να την αποκτήσεις σε ένα βράδυ. Πρέπει να την «σκαλίσεις» σαν ένας γλύπτης από την αρχή. Ξέρεις, πριν από τον αγώνα με την Φουενλαμπράδα για την προημιτελική φάση του Κόπα ντελ Ρέι, δώσαμε κάποιες συνεντεύξεις. 

Ο Κουσπινέρα λοιπόν, ένας από τους βοηθούς μου, είπε: «Θυμάμαι πάντα μία κουβέντα που είχε πει ο Πάμπλο πριν το Φάιναλ Φορ του Λονδίνου, όταν όλοι είχαν στρέψει την προσοχή τους στη Ρεάλ, την ΤΣΣΚΑ, την Μπαρτσελόνα και ουδείς υπολόγιζε τον Ολυμπιακό
. Είπε ο Κουσπινέρα: «Τότε ο Πάμπλο μας είπε: Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής. Εχει την καρδιά του πρωταθλητή. Να είστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά που λέτε για τον Ολυμπιακό. Κι αυτή ήταν η αλήθεια. Αυτή η αρετή δε μεγαλώνει μέσα σου σε ένα βράδυ, ή σε μία χρονιά. Αρα, δεν υπάρχει κάποιο χρονικό σημείο που να ορίζεται ως το σημείο μηδέν για την μετάλλαξη της Ρεάλ. Μπορώ να σου πω όμως ότι στα πέντε χρόνια που είμαι προπονητής της Ρεάλ, έχουμε κάνει μεγάλες νίκες και μεγάλες ήττες. Η πιο δύσκολη, η πιο σκληρή στιγμή που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε όμως, ήταν η σειρά των πλέι οφς με τον Ολυμπιακό το 2014. Αυτή η σειρά των πέντε αγώνων ήταν που έχτισε τον σημερινό χαρακτήρα μας. Κι αυτό συνέβη εξαιτίας πολλών πραγμάτων που συνέβησαν σε εκείνες τις 10 ημέρες και εξαιτίας της ομάδας που αντιμετωπίσαμε. Μετά από εκείνες τις 10 ημέρες, μεγαλώσαμε ως ομάδα. Συνεχίσαμε το δρόμο μας... Χάναμε, κερδίζαμε, όπως ήταν λογικό. Αλλά εκείνες ήταν οι 10 πιο δύσκολες ημέρες μου ως προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Εκτός όλων των θετικών σχολίων που έχω να κάνω για τον Ολυμπιακό, πρέπει να πω επίσης ότι χτίζοντας την ομάδα έπρεπε να κάνουμε προσαρμογές, κάνοντας αλλαγές σε παίκτες και πρόσωπα και νοοτροπίες. Χτίσαμε όμως χαρακτήρα και ομάδα. Είμαστε περήφανοι για αυτό».

Για το ελληνικό μπάσκετ, σχολίασε : 

 «Το ελληνικό μπάσκετ είναι φτιαγμένο από μεγάλους χαρακτήρες παικτών. Ανέκαθεν είχε καλούς πλέι μέικερ, όπως ο Γιαννάκης, ο Γκάλης στην εποχή μου, αλλά και ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης, ο Καλάθης σήμερα. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν παίκτες που δημιουργούν. Δεν είναι μόνο το σκοράρισμα και τα ριμπάουντ στο μπάσκετ. Από τους μεγαλύτερους παίκτες που πέρασαν ποτέ είναι ο Παπαλουκάς, ο Σπανούλης ο Διαμαντίδης και για αυτό όλοι μιλούν για το μπάσκετ που έπαιξαν, για το χαρακτήρα τους. Είναι δημιουργοί του παιχνιδιού. Ξέρουν ανά πάσα στιγμή τι να κάνουν. Για αυτό το ελληνικό μπάσκετ είναι πάντα σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γιατί εν τέλει, ξέρουν οι Ελληνες πως να φτιάχνουν παίκτες με χαρακτήρα σε κάθε θέση. Εχω πολύ καλή σχέση με πολλούς Ελληνες προπονητές και κάθε καλοκαίρι μιλάμε για αυτό το θέμα ακριβώς. Οταν τους μιλάς καταλαβαίνεις ότι έχουν πολύ ξεκάθαρο στο μυαλό τους τι ζητούν από κάθε παίκτη σε κάθε θέση. Το ελληνικό μπάσκετ έχει λαμπρό μέλλον διότι έρχονται παίκτες από πίσω που μπορούν να κάνουν πια το μεγάλο βήμα και να πάρουν τη σκυτάλη από τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη. Ο Σλούκας! Ο Σλούκας για εμένα είναι ένας θαυμάσιος παίκτης. Από τότε που τον είδα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Κρήτης, ήταν απίστευτος. Οπως και ο Μάντζαρης. Οι παίκτες αυτοί διακρίνονται διότι οι κόουτς ξέρουν πως να δημιουργούν τον χαρακτήρα τους. Κι αυτός είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος που το ελληνικό μπάσκετ είναι ένα πολύ σημαντικό μέγεθος στο παγκόσμιο μπάσκετ».

Για τον Γιάννη Μπουρούση, είπε : 

«Για εμένα ο Γιάννης πάνω απ΄όλα είναι ένας θαυμάσιος άνθρωπος. Από τότε που ήρθε στην Ρεάλ πήραμε μέρος σε όλους τους τελικούς. Η προσωπικότητά του σπουδαία όπως και ο τρόπος που φέρθηκε σε όλους μέσα στον οργανισμό της Ρεάλ. Ολοι αγαπάμε τον Γιάννη ως άνθρωπο. Μας πρόσφερε πολλά πράγματα και είναι άνθρωπος που έδωσε ενέργεια και ποιότητα. Ηταν μία πολύ καλή επιλογή για εμάς. Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν μιλήσαμε πάρα πολύ με τον Γιάννη. Η συμμετοχή του στην Εθνική ομάδα το καλοκαίρι δημιούργησε κάποια προβλήματα και τα Χριστούγεννα, όταν τραυματίστηκε έμεινε έξω για 15-20 μέρες. Η ενέργειά του μειώθηκε εκείνο το διάστημα. Του μίλησα τότε και του είπα ότι πρέπει να είναι έτοιμος για τους αγώνες που θα ακολουθήσουν, ότι πρέπει να προπονείται σκληρά και να συνεχίσει να προσπαθεί ώστε να επιστρέψει στην ομάδα. Μετά από αυτό, η ομάδα τον ξεπέρασε. Κάποιοι παίκτες αγωνίζονταν καλύτερα, βρήκαμε καλύτερους ρόλους. Πάντα πίστευα ότι ο Γιάννης θα μπορούσε να μας βοηθήσει πολύ. Ηξερα πόσο ποιοτικός παίκτης είναι, αλλά δεν μπορούσα να βάλω την ομάδα κάτω από ένα πρόσωπο. Δε θα το έκανα για κανένα, ούτε για τον ίδιο μου το γιο. Αν η συμμετοχή του γιου μου σήμαινε ότι δε θα κερδίζουμε ή ότι δε θα ήταν καλό για την ομάδα, δε θα τον έβαζα. Το γιο μου! Ωστόσο, αγαπώ πολύ τον Γιάννη, συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι μεγάλος παίκτης και σπουδαίος άνθρωπος. Υπέφερε πολύ πέρσι και το ξέρω. Αισθάνομαι ειλικρινά άσχημα για αυτό και ο σεβασμός μου είναι ο μεγαλύτερος για τον Γιάννη. Είναι από τις καταστάσεις που πολύ τίμια θα πω ότι δεν μου αρέσουν να ζω ως προπονητής. Διότι ήμουν παίκτης και ξέρω πως αισθάνονται οι παίκτες. Του εύχομαι το καλύτερο. Ξέρω ότι είναι ευτυχισμένος στη Βιτόρια. Είναι από τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να πάρει ένας κόουτς. Του εύχομαι να συνεχίσει την μεγάλη καριέρα που κάνει. Ξέρουμε καλά πόσο μεγάλος παίκτης είναι, αλλά κάποιες φορές ο κόουτς πρέπει να πάρει αποφάσεις που είναι υπεράνω προσώπων ώστε να κάνουν την ομάδα καλύτερη».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ