2012-05-14 16:23:50
Φωτογραφία για ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΙ ΓΙΑ... ΟΛΑ!
Λίγες ώρες μετά την επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης, οι ιδιοκτήτες της “ερυθρόλευκης” ΚΑΕ, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, μίλησαν στο "gazzetta.gr" για την δικαίωση της προσπάθειάς τους.

Αναλυτικά Μετά την πρόκριση τον αποκλεισμό της Σιένα και την πρόκριση στο φάϊναλ-φορ της Ευρωλίγκα, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ξάφνιασε τους πάντες με τους έξαλλους πανηγυρισμούς του και την κλωτσιά που έδωσε σε μία διαφημιστική πινακίδα! Λίγο πριν τη λήξη του χθεσινοβραδινού τελικού-θρίλερ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και δευτερόλεπτα μετά το νικητήριο καλάθι του Γιώργου Πρίντεζη, ο Γιώργος Αγγελόπουλος και πάλι, “μπούκαρε” στον αγωνιστικό χώρο, τρέχοντας να αγκαλιάσει τον άνθρωπο που χάρισε στον Ολυμπιακό τον 2ο ευρωπαϊκό τίτλο, χωρίς να έχει καταλάβει ο αγώνας δεν είχε τελειώσει... Στον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, ο μεγαλύτερος αδελφός του και πρόεδρος των “ερυθρολεύκων”, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, γονάτισε μπροστά στη θέση του, αποθεώνοντας (“παιχταρά μου”) τον Βασίλη Σπανούλη, μετά το τρίποντο, που, ουσιαστικά, έκρινε τη νίκη-πρόκριση στον τελικό
. Ο ίδιος άνθρωπος, έσπευσε να απονείμει τα εύσημα στον Έϊσι Λο στα αποδυτήρια της ομάδας (“δεν έχω ξαναδεί Αμερικανό παίκτη του ΝΒΑ να έχει τέτοια καρδιά”, του είπε αυτολεξεί), ενώ λίγο αργότερα σχολίασε χαριτολογώντας τον γούρικο φωτογράφο που καθόταν δίπλα του σε όλο το ματς (“καλό παιδί, τον κλωτσούσα κατά λάθος όλη την ώρα και κάποια στιγμή που έφυγε, έχασα για λίγο το γούρι μου κι έψαχνα να τον βρω”, είπε κάνοντας χιούμορ)...

Αυτοί οι δύο απλοί άνθρωποι, της διπλανής πόρτας, με την τεράστια αγάπη για το μπάσκετ και την ομάδα τους, είναι οι μεγιστάνες ιδιοκτήτες των πρωταθλητών Ευρώπης. Το δημοσίευμα παρουσιάζει τις σκέψεις, τις απόψεις, τα συναισθήματα και τις αυθόρμητες αντιδράσεις τους, λίγη ώρα μετά το μεγαλύτερο επίτευγμα του Ολυμπιακού, από το 2004 κι εντεύθεν, οπότε και πρωτοασχολήθηκαν με τα διοικητικά της ΚΑΕ...

- Η αίσθηση που μας δημιουργείται μετά τον αποψινό (σ.σ: χθεσινό) θρίαμβο, είναι ότι μετά από 8 χρόνια στην διοίκηση της ομάδας, έφτασε πλέον η ώρα της δικαίωσης σε πολλά μέτωπα... Η δική σας η άποψη, όμως, είναι αυτή που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον...

Γ.Α.: «Δεν τίθεται θέμα καμίας δικαίωσης με την έννοια ότι δεν έχουμε να δώσουμε απαντήσεις σε κανέναν!»

- Η ερώτηση αφορά αν νιώθετε δικαίωση για τις επιλογές σας... Το περασμένο καλοκαίρι πήρατε ορισμένες σημαντικές αποφάσεις, όπως για παράδειγμα να “τιμήσετε” τα υψηλά συμβόλαια που είχατε υπογράψει με τον Σπανούλη και τον Ίβκοβιτς και παράλληλα να “κατεβάσετε” το budget, να αφήσετε τον Τεόντοσιτς να πάει στην ΤΣΣΚΑ και να κάνετε μία ριζική ανανέωση στην ομάδα...

Γ.Α.: «Είναι μεγάλη ιστορία τι ακριβώς έγινε με τον Τεόντοσιτς, πολλά γράφτηκαν, η αλήθεια, όμως, δεν έχει γίνει γνωστή... Κάποια στιγμή θα τα πούμε...»

Π.Α.: «Αρχίσαμε τη σεζόν με μάξιμουμ 3.500 φιλάθλους στο ΣΕΦ, οι οποίοι όλο το χειμώνα στήριξαν σεμνά και ταπεινά την ομάδα, σε μία περίοδο που κανείς άλλος δεν την πίστευε... Ακολούθησε μία... ιδανική “καραμπόλα”, με την έννοια ότι, μεσούσης της περιόδου, βρήκαμε δύο Αμερικανούς από το ΝΒΑ, που είχαν έρθει στην Ευρώπη λόγω του lock-out και παράλληλα είχαν αποκτήσει και εμπειρία από την Ευρωλίγκα... Σε αυτές τις επιλογές είχαμε και τύχη! Αλλά ο coach το έβλεπε και μας το είχε πει... Ότι με λίγη ενίσχυση, αυτή η ομάδα μπορούσε να φτάσει ψηλά...»

- Πόσο ψηλά;

Π.Α.: «Όχι πάντως εδώ που φτάσαμε! Αυτό δεν το περιμέναμε... Προσωπικά, εγώ πίστευα ότι μπορούσαμε να προκριθούμε μέχρι τα προημιτελικά, μέχρι το Top-8... Και να σας πω κάτι, εμένα μου άρεσε που φτάσαμε στους “8” με μειονέκτημα έδρας, γιατί η ομάδα, τους τελευταίους 2-3 μήνες, βελτιωνόταν συνεχώς, μέρα με την μέρα...»

Γ.Α.: «Εγώ άρχισα να το πιστεύω μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια στη Σιένα... Είχα πάει στην Ιταλία μαζί με την ομάδα κι εκεί διαπίστωσα ότι κάτι μεγάλο ετοιμάζεται... Οπότε, επιστρέφοντας από το ταξίδι, άρχισα να ελπίζω... Από τη στιγμή που την αποκλείσαμε και πήραμε την πρόκριση στο F4, δεν υπήρχε περίπτωση να παίζαμε μόνο για τη χαρά της συμμετοχής, έστω κι αν στην Κωνσταντινούπολη ήρθαμε ως αουτσάϊντερ...»

- Σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του τελικού, ο Ολυμπιακός ήταν πίσω στο σκορ και με μεγάλη διαφορά. Πιστεύατε ότι μπορούσε η ομάδα να περάσει μπροστά και να κατακτήσει τον τίτλο;

Π.Α.: «Τέτοια ανατροπή σε τελικό της Ευρωλίγκα με την τεράστια διαφορά στα ονόματα και τους προϋπολογισμούς των δύο ομάδων, δε νομίζω ότι έχει ξαναγίνει!»

Γ.Α.: «Εγώ δεν σταθώ μόνο στην ανατροπή αυτή καθεαυτή, αλλά στο ποιοι την έκαναν, τι μέσο όρο ηλικίας είχε η συγκεκριμένη πεντάδα, πόσο μεγάλη απειρία είχαν αυτοί οι παίκτες...»

- Αν δεν κάνουμε λάθος, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι η μοναδική ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, με τους τρεις Αμερικανούς της να τελειώνουν τον τελικό “άποντοι” και τον MVP του φάϊναλ-φορ να σκοράρει για τελευταία φορά στο 27ο λεπτό...

Γ.Α.: «Αυτό δεν έχει καμία σημασία, γιατί και οι τρεις είναι εκπληκτικοί παίκτες και το κυριότερο, εξαιρετικοί χαρακτήρες! Τόσα χρόνια στον Ολυμπιακό, δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιους Αμερικανούς...»

Π.Α.: «Όσον αφορά τον Σπανούλη, αυτό έπρεπε να γίνει και μπασκετικά ήταν λογικό, αφού όλοι επάνω του θα έπεφταν! Πιο δύσκολα θα γινόταν με τον Βασίλη σε ρόλο σκόρερ! Αλλά δεν είναι μόνο οι Αμερικανοί και ο Σπανούλης... Πάρτε το ανάποδα και δείτε με ποιους έγινε η ανατροπή... Με τον Σλούκα, τον Μάντζαρη, τον Παπανικολάου... Ειδικά τον τελευταίο, έτσι όπως τον είδα στο παιχνίδι της Νέας Σμύρνης με τον Πανιώνιο για τα ημιτελικά των πλέϊ-οφ, πραγματικά τρόμαξα! Το παιδί ήταν σε απίστευτη κατάσταση... Έπαιξε καταπληκτικές άμυνες στον Κιριλένκο και παράλληλα ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στον τελικό, χωρίς να χάσει σουτ... Τι να πει κανείς;»

- Πως αισθάνεστε σημειολογικά για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το ευρωπαϊκό τρόπαιο σε μία πόλη, με την οποία η οικογένειά σας έχει μεγάλους δεσμούς;

Γ.Α.: «Κάποιος είχε πει το καλοκαίρι, ότι ο “σκηνοθέτης” της ζωής μας ήθελε να το “σηκώσουμε” στην Πόλη... Τώρα ήξερε κάτι, τι να πω, δεν ξέρω... Μπασκετικά, πάντως, δεν μπορούσε να συμβεί κάτι καλύτερο...»

Π.Α.: «Ίσως ήταν καλύτερα που δεν το πήραμε στο Βερολίνο και στο Παρίσι και το πήραμε εδώ... Αν είχαμε δικαίωμα επιλογής, την Κωνσταντινούπολη θα διαλέγαμε...»

- Ανοίγει σιγά-σιγά η όρεξη και για το Λονδίνο;

Π.Α.: «Ο στόχος είναι κατ' αρχήν να ξαναφτάσουμε στο φάϊναλ-φορ, αυτό είναι το δύσκολο!»

- Τώρα; Από ΄δω και στο εξής;

Π.Α.: «Σήμερα και αύριο πανηγυρίζουμε, την Τρίτη και την Τετάρτη πίσω στην προπόνηση και την Πέμπτη στις δέκα το βράδυ, παίζουμε τον πρώτο τελικό...»

Γ.Α.: «Να πούμε δύο λόγια και για την ΤΣΣΚΑ... Μπορεί να είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά κερδίσαμε μία εκπληκτική ομάδα με μεγάλους παίκτες και αυτό θα πρέπει να το αναγνωρίσουμε... Της αξίζουν συγχαρητήρια...»

- Θα υποπίπτατε ξανά στον πειρασμό μίας ακόμη μεγάλης μετεγγραφής ή θεωρείτε ότι το αγωνιστικό μοντέλο με το οποίο ο Ολυμπιακόςς έφτασε φέτος στην κορυφή της Ευρώπης, είναι διδακτικό;

Γ.Α.: «Το ιδανικό μοντέλο για μία ευρωπαϊκή ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί αλλάζει, ίσως και να άλλαξε απόψε (σ.σ.: χθες)... Δεν ξέρω, βέβαια, αν πολλές ομάδες μπορούν να ακολουθήσουν αυτό το μοντέλο που εφαρμόσαμε εμείς, με την μείωση του budget και την εμπιστοσύνη στα νέα παιδιά... Είναι λίγο δύσκολο και υπεραπλουστευμένο αυτό το σενάριο, αλλά νομίζω ότι η οικονομική κρίση θα αναγκάσει, λίγο-πολύ, όλες τις ομάδες να αναθεωρήσουν τις αντιλήψεις τους...»

Π.Α.: «Συμφωνώ απόλυτα και θέλω να προσθέσω ότι γι' αυτό το μοντέλο που εφαρμόσαμε, ο Ίβκοβιτς ήταν ο ιδανικός άνθρωπος για να καθοδηγήσει, υπό αυτές τις νέες αυτές συνθήκες, την ομάδα...»

- Αν μπορούσατε να διαλέξετε μεταξύ του ευρωπαϊκού τροπαίου και του ελληνικού πρωταθλήματος, τι θα επιλέγατε;

Π.Α.: «Αυτή η ερώτηση έπρεπε να γίνει πριν πάρουμε το ευρωπαϊκό! Τώρα που το έχουμε πάρει, θέλω και τα δύο, εννοείται αυτό...»

Γ.Α.: «Αυτές τις στιγμές, δεν μπορείς ούτε να τις διαλέξεις, ούτε να τις σχεδιάσεις, ούτε να τις προγραμματίσεις... Απλά έρχονται μόνες τους...»

- Θα μείνει ο Ντούσαν Ίβκοβιτς;

Π.Α.: «Αυτές είναι οι αγαπημένες δημοσιογραφικές ερωτήσεις... Με μας δεν πρόκειται να πάρετε τέτοιες απαντήσεις... Εδώ δεν ξέρουμε αν θα μείνουμε εμείς, δεν ξέρουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές... Τι μας λέτε τώρα...»

- Πριν από περίπου 11 μήνες, είχατε ανακοινώσει ότι αποχωρείτε από την διοίκηση της ομάδας. Στο μεσοδιάστημα που ακολούθησε και χωρίς να δημοσιοποιήσετε τις απόψεις σας, σιωπηρά παραμείνατε στο τιμόνι του Ολυμπιακού και στηρίξατε πλήρως την εφετινή προσπάθεια. Μήπως τώρα, μετά την κατάκτηση της ευρωπαϊκής κορυφής, αισθάνεστε την ανάγκη να κάνετε ένα σχόλιο, σχετικά με το πως σκεφτόσαστε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν;

Γ.Α.: «Αυτόν τίτλο τον αφιερώνουμε εκτός από τους φιλάθλους της ομάδας, σε εκείνους που “δάκρυσαν” εκείνη την μέρα... Και ήταν πολλοί αυτοί που μας έστειλαν μηνύματα, που έσπευσαν στο Στάδιο “Ειρήνης και Φιλίας”... Τον αφιερώνουμε και σ' αυτούς λοιπόν... Ξέρουνε αυτοί ποιοι είναι...»

Π.Α.: «Όλη τη σεζόν, όταν έκανε κρύο, είμαστε μόνοι μας στο ΣΕΦ! Εμείς και κάποιοι λίγοι ακόμη... Τώρα, πολλοί απ' αυτούς που έλειπαν όλον αυτόν τον καιρό, φαντάζομαι ότι θα ψάχνουν εισιτήριο για τους τελικούς!»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ