2016-07-28 16:45:16
Φωτογραφία για ΑΤΕ Ασφαλιστική - Στην Γερμανία τα €430 εκατ. κινητής περιουσίας. Ο γρίφος με τα ακίνητα
Μεταβιβάστηκαν την προηγούμενη Παρασκευή, στην HSBC Γερμανίας όλα τα αποθεματικά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, συνολικού ύψους περίπου 430 εκατ. ευρώ μετά από σχετική απόφαση, λόγω capital control, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Η μεταβίβαση αυτή έγινε στο πλαίσιο της συμφωνίας πώλησης της ΑΤΕ Ασφαλιστικής στην ERGO Γερμανίας, η οποία ας σημειωθεί, ρευστοποιεί δικά της περιουσιακά στοιχεία (εταιρίες) σε Ιταλία και Τουρκία.

Για να ολοκληρωθεί όμως η πώληση της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, θα πρέπει να μεταβιβαστούν και τα ακίνητα της εταιρίας, μια κρίσιμη και ουσιαστική πράξη του "δράματος" καθώς σε περίπτωση με ολοκλήρωσης της πώλησης, η μεταβίβαση των κινητών αξίων μπορεί να αναστραφεί, όπως προβλέπει άλλωστε και η συμφωνία, ενώ η μεταβίβαση των ακινήτων είναι μη αντιστρεπτή πράξη. Από την άποψη αυτή το ενδιαφέρον εστιάζεται στο αν και πότε θα γίνει η μεταβίβαση των ακινήτων για τη οποία έχει γράψει το Nextdeal σε ανύποπτο χρόνο.

Η τελική κυβερνητική απόφαση για το θέμα των ακινήτων θα σηματοδοτήσει και την γενικότερη στάση της απέναντι στο δίλλημα "ελληνικότητα ασφαλιστικού κλάδου" ή υλοποίηση μνημονιακών δεσμεύσεων και συμφωνιών προηγούμενων κυβερνήσεων.Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ