2016-08-12 12:12:20
Φωτογραφία για Bούτηξαν σε βάλτο για να σώσουν ελεφαντίνα που πνιγόταν
Μια ελεφαντίνα που χωρίστηκε από το κοπάδι της, εξαιτίας των πλημμυρών στην Ινδία, σώθηκε από βέβαιο θάνατο σήμερα, χάρη στην άμεση επέμβαση μιας ομάδας ατρόμητων χωρικών από το Μπαγκλαντές.

Αποκομμένη από το κοπάδι της, η ελεφαντίνα, που ζυγίζει τέσσερις τόνους, διέσχισε 1.000 χιλιόμετρα και έφτασε σε μια κοινότητα του Μπαγκλαντές.

Εκεί, δασοφύλακες της έριξαν ένα αναισθητικό βέλος για να καταφέρουν να την πιάσουν. Εξαγριωμένο, το ζώο κινήθηκε προς έναν βαλτότοπο όπου, εξαντλημένο και ναρκωμένο, έχασε τις αισθήσεις του και άρχισε να βυθίζεται στα νερά. Γλίτωσε χάρη στη βοήθεια που έσπευσαν να προσφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι βούτηξαν στο νερό για να την σώσουν πριν πνιγεί.

"Εκατοντάδες χωρικοί έτρεξαν να βοηθήσουν όταν είδαν ότι ο ελέφαντας είχε χάσει τις αισθήσεις του", εξήγησε ο Σάγεντ Χοσάιν μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Δεκάδες άνθρωποι έπεσαν στο νερό και μας βοήθησαν να την δέσουμε με σκοινιά και αλυσίδες. Τελικά (...) καταφέραμε να την τραβήξουμε σε στέρεο έδαφος", πρόσθεσε.


Η ελεφαντίνα ξέκοψε από το κοπάδι της προφανώς λόγω των πλημμυρών που έπληξαν το κρατίδιο Άσαμ στη βορειοανατολική Ινδία. Ο Ασίτ Ραντζάλ Πολ, ένας ακτιβιστής για το περιβάλλον, εξήγησε ότι βρισκόταν στο Μπαγκλαντές εδώ και περίπου 6 εβδομάδες, αφού διέσχισε μόνη σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα.

Μια ομάδα δασοφυλάκων αναζητεί τώρα τον τρόπο να μεταφέρει την ελεφαντίνα σε ένα πάρκο για ζώα.

Όμως το έργο τους δεν θα είναι εύκολο αφού στη συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει ούτε ένας ασφαλτοστρωμένος δρόμος.

"Όταν θα αναλάβει δυνάμεις, θα αναθέσουμε σε μαχούτ (εκπαιδευτές ελεφάντων) και έναν εξημερωμένο ελέφαντα να την οδηγήσουν μέχρι την κοντινότερη άσφαλτο, απ' όπου θα τη μεταφέρουμε στο πάρκο", είπε ένα μέλος της ομάδας, ο Τάπαν Κουμάρ Ντέι.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ