2016-11-06 13:48:07
Φωτογραφία για Γιατί «πνίγονται» Βάρδα και Π. Μανωλάδα
Τα δεκάδες θερμοκήπια που βρίσκονται στην Εθνική οδό στο ύψος της Βάρδας, είναι η «σταγόνα» που ξεχειλίζει τον Βέργα και τα αποστραγγιστικά κανάλια που περνούν από την Μανωλάδα και τη Βάρδα περιοχές που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα από  πλημμυρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια.

Τα θερμοκήπια είναι σίγουρα οι « δυναμικές βιομηχανίες» της Βόρειας Ηλείας αλλά λειτουργούν σαν σύμμαχοι όταν «ανοίγουν οι ουρανοί». Το έδαφος δεν συγκρατεί το νερό αφού κυλά πάνω στα πλαστικά και καταλήγει με ορμή στα αποστραγγιστικά κανάλια που διέρχονται υπογείως της οδού Αγίου Νικολάου στη Βάρδα για να καταλήξουν στην περιοχή Αρμυρίκι (πίσω από το ΚΥ Βάρδας) όπου σχηματίζεται λίμνη. Αυτό συμβαίνει κάθε φορά που υπάρχει έντονη βροχόπτωση, όπως στις 22 Οκτωβρίου 2016 και 2015. Φυσικά έντομα πλημμυρικά φαινόμενα εμφανίζονται και το κέντρο της Βάρδας με τους καταστηματάρχες να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Η Παλαιά Μανωλάδα κάθε φορά που βρέχει απειλείται από τον ποταμό Βέργα, μεγάλο τμήμα του οποίου έχει να καθαρισθεί πολλές δεκαετίες. Οι κάτοικοι θεωρούν ως λύση την εκτροπή του και δεν έχουν άδικο Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ