2016-11-14 14:37:10
Φωτογραφία για Πώς θα απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα;
Ο μόνιμος εχθρός και φόβος κάθε γυναίκας ήταν και θα είναι η εμφάνιση όψης φλοιού πορτοκαλιού, γνωστή ως κυτταρίτιδα. Ευτυχώς υπάρχει λύση. Τόσο η φύση, όσο και η σύγχρονη κοσμετολογία και ιατρική προσφέρει πολλές επιλογές για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας που ανατποκρίνονται στις ανάγκες κάθε γυναίκας. Για να δούμε ποιες είναι αυτές.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εναπόθεση νερού και λίπους μεταξύ δέρματος και υποδόριου ιστού. Στα σημεία αυτά που εμφανίζεται η κυτταρίτιδα, ο συνδετικός ιστός χάνει την ελαστικότητά του και παρουσιάζει μια εικόνα που μοιάζει με «φλοιό πορτοκαλιού».

Τι την προκαλεί;

Για πολλές γυναίκες, η κυτταρίτιδα είναι συνυφασμένη μόνο με το πάχος και το περιττό λίπος στο σώμα. Πιθανές αιτίες όμως θα μπορούσαν να είναι οι κακές διατροφικές συνήθειες, το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και ανθρακούχων ποτών, η έλλειψη άσκησης, η αφυδάτωση του οργανισμού (ελλιπής πρόσληψη νερού στον οργανισμό), καθώς και οι ορμονικές διαταραχές (πχ. εγκυμοσύνη ), και το στρες.


Στην περίπτωση , λοιπόν, εμφάνισης κυτταρίτιδας στο σώμα μας, τι μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να την εξαφανίσουμε ή ν την μειώσουμε;

Υπάρχει λύση στο πρόβλημα! Τόσο φυσικοί τρόποι, όσο και ιατρικοί και αισθητικοί έχουν ανακαλυφθεί για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και την ενδυνάμωση της γυναικείας αυτοπεποίθησης και φιλαρέσκειας.

Φυσικά βότανα

• Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι ένα βότανο που μπορεί να σας βοηθήσει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Περιέχει αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, ενώ ως γνωστό μπορεί να βοηθήσει και στο αδυνάτισμα. Το πράσινο τσάι βοηθάει στην αύξηση του μεταβολισμού και στην τόνωση και την «επαγρύπνηση» του οργανισμού. Πίνετε 1 με 2 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα.

• Λουίζα

Η λουίζα είναι άλλο ένα βότανο, που όπως λέγεται μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας. Πρόκειται για ένα τονωτικό βότανο που έχει διουρητικές ιδιότητες και βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Λέγεται ότι η λουίζα έχει πολλές θαυματουργές ιδιότητες ανάμεσα στις οποίες είναι το αδυνάτισμα, όπως επίσης και η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Κάντε ένα αφέψημα λουίζα και δείτε το σώμα σας να μεταμορφώνεται.

• Καφές

Ο καφές μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Ο καφές είναι τονωτικός και αυξάνει την επαγρύπνηση. Προσοχή όμως να μην το παρακάνετε, διότι οι πολλοί καφέδες μπορούν να φέρουν τρέμουλο. Ο καφές χρησιμοποιείται και σε πολλές κρέμες κατά της κυτταρίτιδας. Στο άρθρο «Δώστε τέλος στον εφιάλτη της κυτταρίτιδας» παρουσιάσαμε 3 σπιτικές κρέμες που μπορείτε να εφαρμόσετε τοπικά στην περιοχή που έχει το πρόβλημα και να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα. Η μία από τις κρέμες αυτές έχει ως βασικό ενεργό συστατικό τον καφέ.

Μεσοθεραπεία-Βελονισμός

Με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας θα χρειαστούν αρκετές συνεδρίες για την εξάλειψη της κυτταρίτιδας. Η διαδικασία γίνεται με ενέσιμη μορφή και οι ουσίες διαφοροποιούνται ανάλογα με το στάδιο της κυτταρίτιδας. Για παράδειγμα, αν είναι πρώτου βαθμού, θα χρησιμοποιηθεί εκχύλισμα αγκινάρας και καρνιτίνη. Αν όμως είναι βαθιά και οιδηματώδης, ο ειδικός θα καταφύγει στη φωσφατιδυλοχολίνη, την οποία θα εκχύσει σε βάθος για να γίνει λιποδιάλυση, και στην καρνιτίνη και το οργανικό πυρίτιο, που θα εκχύσει πιο επιφανειακά.

Ακόμα, θα ήταν αποτελεσματικό να κάνει κανείς και wrapping, δηλαδή να τυλίγει με μια ζελατίνα την περιοχή των γλουτών, αφού πρώτα έχει εφαρμόσει κάποια λιπολυτική κρέμα. Αν το πρόβλημα είναι ήπιο, ίσως χρειαστούν 4-5 συνεδρίες, ενώ, αν είναι προχωρημένο, γύρω στις 10. Το κόστος μίας συνεδρίας κυμαίνεται στα € 100.

Λεμφικό μασάζ

Είναι μια τεχνική μάλαξης που αποσκοπεί στη φυσική διέγερση του λεμφικού συστήματος. Κύριος στόχος του είναι η διέγερση των λεμφαδένων, για να επιτευχθεί έτσι η διευκόλυνση της κυκλοφορίας του λεμφικού υγρού. Γίνεται από εκπαιδευμένους θεραπευτές με ειδικές τεχνικές μαλάξεων και ανοδικές κινήσεις, με απώτερο στόχο να κυκλοφορήσει καλύτερα η λέμφος και έτσι να επιτευχθεί η γρήγορη και αποτελεσματική απομάκρυνση τοξινών από τον οργανισμό. Ο λόγος για το λεμφικό μασάζ, που τονώνει τη μικροκυκλοφορία και συμβάλλει στην εξάλειψη των οιδημάτων από τη συσσώρευση λίπους. Έτσι, χάρη στην αντιοιδηματική και αποσυμφορητική δράση του, το λεμφικό χειροπρακτικό μασάζ συντελεί στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, καθώς και στη βελτίωση του προβλήματος του τοπικού πάχους. Το κυρίως μασάζ γίνεται με τα χέρια, επιμένοντας στα σημεία της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Ως βοηθητικό εργαλείο χρησιμοποιείται μια βεντούζα από σιλικόνη, που δεν τραυματίζει το δέρμα. Χρησιμοποιείται, επίσης, μια ενυδατική κρέμα ή κάποια αιθέρια έλαια, ανάλογα με τις επιλογές του ειδικού που κάνει το μασάζ.

Η εξαφάνιση της κυτταρίτιδας δεν είναι εύκολη υπόθεση, τα αποτελέσματα δεν θα γίνουν εμφανή, εάν η προσπάθειά σας δεν είναι συντονισμένη και δεν συνοδεύεται από σωστή διατροφή και τακτική φροντίδα του οργανισμού σας. Η ομορφιά και η υγεία σας είναι στο χέρι σας, φροντίστε για αυτήν.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ