2016-12-15 16:40:24
Φωτογραφία για Πάτρα: Ειδοποιητήρια του δήμου σε 161 μεγαλο-οφειλέτες
Αποστολή ειδοποιητηρίων σε 161 πρόσωπα και επιχειρήσεις που χρωστούν στον ...Δήμο Πατρέων περισσότερα από 46 εκατ. ευρώ (αρχικό κεφάλαιο και προσαυξήσεις) ξεκινά εντός των προσεχών ημερών. Αβέβαιο είναι αν μπορεί ο Δήμος να εισπράξει το σύνολο των απαιτήσεων.

Η σχετική αναφορά έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του προϋπολογισμού, όταν η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα έσοδα που προσδοκά ο δήμος για το 2017. Οι δημοτικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει τη σχετική διαδικασία, όπως ανέφερε στο σώμα οι διευθυντής οικονομικών Λάμπης Θεοδωρόπουλος, και πρόσθεσε ότι για τους οφειλέτες θα μπλοκάρεται η φορολογική ενημερότητα στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες.

Οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ότι ο κατάλογος που συντάχθηκε από τις υπηρεσίες περιλαμβάνει επιχειρήσεις και επιχειρηματίες που είναι υπόχρεοι για ποσά μεγαλύτερα των 50.000 ευρώ (περιλαμβανομένων των προσαυξήσεων). Οι περισσότεροι από τους οφειλέτες δραστηριοποιούνταν ή εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στην Πάτρα, ενώ υπάρχουν οι υπόχρεες επιχειρήσεις με έδρα την Αθήνα. Στους υπόχρεους θα δοθεί ένα διάστημα λίγων ημερών να προσέλθουν στον Δήμο για να αιτηθούν τη ρύθμιση των οφειλών τους. Σε διαφορετική περίπτωση θα έλθουν αντιμέτωποι με όσα προβλέπει ο νομοθέτης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ