2012-05-20 14:31:03
Φωτογραφία για Αλέκα Παπαρήγα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά το λαό!»
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι η γενική γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματός της εν όψει των εκλογών του Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η κα Παπαρήγα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας εμφατικά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά το λαό, καθώς αυτά που ισχυρίζεται ότι θα κάνει δεν θα τα κάνει. Θα είναι κυβέρνηση της απάτης».

Συνεχίζοντας η κα Παπαρήγα δήλωσε, πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει την εξής διέξοδο στο λαό: "κάτσε καλά και περίμενε να αλλάξει η στρατηγική της ΕΕ"». «Αυτό δεν πρόκειται να γίνει, είτε υπάρξουν τροποποιήσεις στο μνημόνιο, είτε δεν υπάρξουν. Η ΕΕ έχει συγκεκριμένο ταξικό χαρακτήρα», συμπλήρωσε.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε την ψήφο όσων ψήφιζαν ΚΚΕ και προτίμησαν το ΣΥΡΙΖΑ «γιατί φάνηκε ελκυστική μια κυβέρνηση της Αριστεράς», αλλά και όσων αισθάνονται αριστεροί, ριζοσπάστες και προοδευτικοί άνθρωποι.


Εν τω μεταξύ, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ προέβλεψε, ότι «οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, που θα προκύψει μετά τις εκλογές, με την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν πρόκειται να οδηγήσουν στην ανακούφιση του λαού» και «έδειξε» ως μόνη λύση το «δυνατό ΚΚΕ».

Εξάλλου, η κα Παπαρήγα ζήτησε από το λαό «εντολή ακύρωσης των μνημονίων, των αντιλαϊκών συμβάσεων και όλων των μέτρων που ψηφίστηκαν από την αρχή της κρίσης και ενδιάμεσα στη Βουλή που θα προκύψει», γι’ αυτό και δεσμεύθηκε ότι «το ΚΚΕ θα φέρει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή». Όπως είπε: «Με τα προεκλογικά ήξεις αφήξεις των άλλων κομμάτων, η κάλπη μπορεί να υπονομεύσει το κύμα της λαϊκής αγανάκτησης και δυσαρέσκειας».

Επιπρόσθετα, τόνισε προς πάσα κατεύθυνση ότι «το ΚΚΕ δεν παλεύει για καρέκλες». «Έτσι μας θέλουν οι αντίπαλοι, το μεγάλο κεφάλαιο ακόμα και η Ε.Ε., αλλά δεν θα του κάνουμε τη χάρη, γιατί τότε ο λαός πολύ γρήγορα θα μας ζητήσει το λόγο και με το δίκιο του», δήλωσε η γγ του ΚΚΕ.

Τέλος, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβέρνηση μετεκλογικά, σημειώνοντας πως «δεν μπορούμε με αντάλλαγμα κάποια υπουργεία να εξαπατήσουμε το λαό, καθώς το ΚΚΕ θα είναι αφοπλισμένο και δεν θα μπορεί να παρέμβει και να βοηθήσει».

attikipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ