2017-02-14 18:47:26
Φωτογραφία για Η φυλακή της Αγγλίας όπου βασιλεύει η αναρχία και το εμπόριο ναρκωτικών
Γεμάτη από ναρκωτικά και αλκοόλ είναι μια φυλακή στην Αγγλία, όπου κουμάντο κάνουν… οι κρατούμενοι, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του BBC.

Ο φακός του ειδησεογραφικού δικτύου κατόρθωσε να τρυπώσει στις φυλακές HM Prison Acklington, που βρίσκονται στον επαρχιακό οικισμό Acklington στο Northumberland και κατέγραψε απίστευτες εικόνες.

Συγκεκριμένα, δημοσιογράφος του δικτύου πέρασε δυο μήνες ως μυστικός εργάτης στις φυλακές όπου εκτίουν τις ποινές τους 1.348 τρόφιμοι.

Ο ρεπόρτερ αποκάλυψε την εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών, απουσία ελέγχου, πόρτες που έχουν χαλάσει και δεν κλείνουν και μια τρύπα σε εσωτερικό φράχτη.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας δήλωσε πως θα ερευνήσει όλες αυτές τις σοβαρότατες καταγγελίες.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο σε πτέρυγα της φυλακής, οι έγκλειστοι έχουν αναλάβει τη «διοίκηση», οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αδυνατούν να επιβάλλουν την τάξη, βασιλεύει το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και αρκετοί κρατούμενοι βρίσκονται υπό την επήρεια ουσιών και σε κατάσταση μέθης.


Σε μια περίπτωση φύλακες εντόπισαν κουκούλες και ειδικά εργαλεία κοπής καλωδίου που υποδηλώνουν ότι κρατούμενοι μπαινοβγαίνουν από τα κελιά τους και επιδίδονται σε ένα ατέρμονο αλισβερίσι ναρκωτικών τα οποία περνούν συνεργοί έξω από τους φράχτες. Ένα μέλος του προσωπικού, παραδέχεται ότι «δεν υπάρχει καθόλου πειθαρχεία, έχουμε χάσει τον έλεγχο της φυλακής γιατί πηγαίνουν όπου θέλουν και έχουν ό,τι θελήσουν»

Ένα από τα πλέον σοκαριστικά αποσπάσματα, δείχνει έναν ένστολο να βρίσκεται στο πάτωμα με σπασμούς όταν εισέπνευσε από λάθος, ένα χημικό συνθετικό που χρησιμοποιείται ευρέως για την παρασκευή ναρκωτικών στη φυλακή. Οι φύλακες όπως δηλώνουν, αδυνατούν να ελέγξουν τέτοια περιστατικά καθώς φοβούνται ότι αν γίνει το οτιδήποτε, οι ενισχύσεις θα αργήσουν να φτάσουν και μέχρι τότε η κατάσταση θα έχει εκτροχιαστεί. Ο ρεπόρτερ μάλιστα έχει καταγράψει περιστατικά όπου κρατούμενοι απειλούν τους φρουρούς.

Όλος αυτός ο παραλογισμός έχει ίσως την εξήγησή του και στη μείωση του προσωπικού. Το 2014, εξαιτίας περικοπών στον προϋπολογισμό από την κυβέρνηση, ψαλιδίστηκαν 200 θέσεις διοικητικού προσωπικού και σωφρονιστικών υπαλλήλων. Φυσικά μια τέτοια ενέργεια πυροδότησε σωρεία αντιδράσεων από τη πλευρά της φυλακής και υπήρξαν προειδοποιήσεις για εξεγέρσεις και ομαδικές αποδράσεις.

Κι όλα αυτά, αν φανταστεί κανείς ότι οι εν λόγω φυλακές, υποτίθεται ότι θα λειτουργούσαν ως κέντρα επανένταξης καθώς θα προσέφεραν προγράμματα εκπαίδευσης στους κρατούμενους που θα τους βοηθούσαν μετά την αποφυλάκισή τους. «Είμαστε υπερήφανοι για το εν λόγω προσωπικό των φυλακών στο Northumberland γιατί λειτουργούν επαγγελματικά κάτω από τέτοιες δύσκολες συνθήκες», ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας που έχει αναλάβει τη φύλαξη ων φυλακών. «Η ασφάλεια του προσωπικού και των κρατούμενων αποτελεί προτεραιότητά μας, και γι' αυτό το λόγο έχουμε κάνει σημαντικές επενδύσεις πάνω σε αυτό», συμπλήρωσε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ