2017-03-01 08:45:45
Φωτογραφία για Πόσο ασφαλείς τελικά είναι οι Porsche - Γιατί ανατινάσσονται σε συγκρούσεις [video]
Το ότι τα αυτοκίνητα της Porsche διαθέτουν μια αξεπέραστη τεχνολογία, άψογο σχεδιασμό, από τις πιο εντυπωσιακές αποδόσεις από πλευράς επιδόσεων και το ότι κάνουν την οδήγηση απόλαυση, ειδικά σε όσους έχουν αδυναμία στη ταχύτητα... είναι αδιαπραγμάτευτο γεγονός.

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω για την ασφάλεια που παρέχουν τέτοιου είδους αυτοκίνητα και πως έχουν δημιουργήσει πρότυπα για το είδος τους.

Ομως με αφορμή το τελευταίο τραγικό δυστύχημα με τον υιό του επιχειρηματία Α.Βακάκη (ιδιοκτήτη των καταστημάτων Jumbo) που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους προκύπτει ένα πολύ σοβαρό ερώτημα που χρειάζεται να ειπωθεί.

Πώς ένα αυτοκίνητο που διαθέτει αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά σε περίπτωση σφοδρής σύγκρουσης όπως είδαμε και στο επίμαχο βίντεο που κυκλοφόρησε από την Αθηνών- Λαμίας παίρνει φωτιά τόσο άμεσα και εύκολα;

Kατά καιρούς έχουμε όλοι παρακολουθήσει βίντεο στο διαδίκτυο (θα δείτε και παρακάτω) όπου ειδικοί προχωρούν σε τεστ ασφαλείας αυτοκινήτων και φυσικά μετά από σφοδρότατες συγκρούσεις είναι φυσικό και επόμενο τα οχήματα να διαλυθούν.


Όχι όμως να σκάσουν και να αναφλέγονται μέσα σε τόσο λίγα δευτερόλεπτα!

Αυτό αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα... δεν είναι κάτι σύνηθες και μας έχει επιστήσει τη προσοχή.

Πολλοί λένε ότι αιτία αυτού του φρικτού αποτελέσματος (που ίσως αποτελεί κενό ασφαλείας για τη συγκεκριμένη μάρκα) είναι ότι οι μηχανές των αυτοκινήτων της βρίσκονται στο πίσω μέρος ενώ τα καύσιμα μπροστά και πλάγια του οχήματος.

Ετσι τα καύσιμα της αναφλέγονται πολύ πιο εύκολα! Δηλαδή το σημείο που βρίσκονται οι δεξαμενές της είναι ένα σοβαρό ζήτημα! (Το αυτοκίνητο με το που χτυπάει στο πλάι παίρνει φωτιά;)

To σκεπτικό μας έρχεται να συμπληρώσει και ένα προηγούμενο περιστατικό πάλι με Porsche όπου τότε είχε σκοτωθεί όταν εξερράγη η Carrera GT που οδηγούσε ο ηλικίας 40 ετών πρωταγωνιστής του Fast and Furious, Paul Walker.

Ο άτυχος ηθοποιός επέβαινε σε μια Porsche που οδηγούσε φιλικό του πρόσωπο, όταν ο αγνώστων στοιχείων οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα το όχημα να καρφωθεί επάνω σε έναν στύλο και να πάρει φωτιά. Και οι δύο επιβάτες  πέθαναν ακαριαία.

Το βίντεο με τη στιγμή που η Πόρσε του Γ.Βακάκη πέφτει πάνω στο αυτοκίνητο με τη μητέρα και το παιδί και παίρνει αμέσως φωτιά:

Στο παρακάτω βίντεο θα παρακολουθήσετε ένα τεστ δοκιμών με συγκρούσεις όπου δείχνει ξεκάθαρα πώς τα αυτοκίνητα διαλύονται μεν αλλά δεν αρπάζουν φωτιά:

της Μαρίνας Νικολάκη
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ