2017-03-06 10:51:37
Φωτογραφία για Άρον - άρον τα «μάζεψε» ο Ξυδάκης για την ΕΡΤ: Παρερμηνεύτηκαν τα λόγια μου!
Στην ΕΡΤ βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας (06/03/2017) ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του από το βήμα του 2ου Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς, όπου είχε κάνει λόγο για «τραγική και τριτοκοσμική ΕΡΤ».

Είχε προηγηθεί μια οργισμένη ανακοίνωση από πλευράς του προέδρου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή, μέσω της οποίας προσκαλούσε τον κ. Ξυδάκη να έρθει στα στούντιο της Αγίας Παρασκευής και να δώσει εξηγήσεις, για όσα είπε.

Σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά και να υποβαθμίσει το όλο θέμα, ο κ. Ξυδάκης παραδέχθηκε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ-1 ότι πράγματι χρησιμοποίησε μια «ακραία και υπερβολική φράση», αλλά υποστήριξε πως στη συνέχεια τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν.

Και πρόσθεσε: «Μετά τη δήλωση αυτή, μίλησα με δύο δημοσιογράφους, μου είπαν “είπες αυτό”. Λέω “ναι, θα έφυγε εν τη ρύμη του λόγου μου, αλλά η ουσία είναι άλλη”
. “Ναι, η ουσία είναι άλλη, αλλά θα το εκμεταλλευθούν”. Το ήξερα. Μίλησα με συνάδελφό σας, τον Φάνη τον Παπαθανασίου μετά. Μιλήσαμε και του λέω “Φάνη μου, δεν ήθελα να πω αυτό”. Μίλησα με τον Διονύση Τσακνή, αφού έβγαλε την ανακοίνωση. Δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο. Ο Διονύσης ο Τσακνής δεν με πήρε τηλέφωνο, να διασταυρώσει. Αλλά δεν είναι δημοσιογράφος, είναι πρόεδρος της ΕΡΤ, έχει άλλη ευθύνη και κινήθηκε αλλιώς. Αλλά μου προσήψε τα υπουργικά. Δεν είχε σχέση. Οι υπουργοί δεν πρέπει να επεμβαίνουν στη δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Μακριά!».

Ο ίδιος, εξάλλου, στα περί «ξεφτιλισμένων και μισογύνηδων δημοσιογράφων», υποστήριξε ότι αναφερόταν σε μία μερίδα και όχι στο σύνολο του δημοσιογραφικού κόσμου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ