2017-03-06 11:45:38
Φωτογραφία για ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΕΚΑΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
Με επίθεση ενάντια στην κυβέρνηση άρχισε την ομιλία του στη σύσκεψη των τομεαρχών της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την ότι οδηγεί τη χώρα σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα και ξεκαθαρίζοντας ότι η Ν.Δ. δεν ψηφίζει ούτε μέτρα, ούτε αντίμετρα. «Η χώρα βρίσκεται, για άλλη μια φορά, εγκλωβισμένη σε ένα τραγικό αδιέξοδο. Η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος, που θα έπρεπε να είχε κλείσει πριν από ένα χρόνο, ακόμα σέρνεται και κανείς δεν ξέρει πως, πότε και αν θα ολοκληρωθεί. Τα πανηγύρια της 20ης Φεβρουαρίου αποδείχθηκαν ψεύτικα και αποτελούν άλλον ένα εμπαιγμό του ελληνικού λαού», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η καθυστέρηση έχει δραματικές επιπτώσεις στην πραγματική οικονομία. Εκροή καταθέσεων, επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος, πάγωμα οικονομικής δραστηριότητας, αναστολή επενδύσεων. Η αβεβαιότητα έχει επιστρέψει για τα καλά με ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης
. Δυστυχώς, ο λογαριασμός της ανικανότητας και της ιδεοληψίας του κ. Τσίπρα είναι βαρύς. Η αδυναμία της Κυβέρνησης να υλοποιήσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μείωσε δραματικά την αξιοπιστία της χώρας.Το αποτέλεσμα είναι να ζητούνται από την χώρα υπερβολικά πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, τα οποία ξεπερνούν τον ορίζοντα υλοποίησης του τρίτου προγράμματος. Μέτρα που δεν ήταν στο τραπέζι πριν από μερικούς μήνες και θέλω να το τονίσω αυτό».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Ν.Δ.: «Κάθε μέρα που περνά, ο στόχος να μπορέσει η χώρα να δανειστεί από τις αγορές για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος, δυσκολεύει. Αν αυτό δεν επιτευχθεί, θα οδηγηθούμε σε ένα τέταρτο μνημόνιο από την πίσω πόρτα. Χωρίς μάλιστα να έχει εξασφαλιστεί καν πρόσθετη χρηματοδότηση. Γι’ αυτό ο χρόνος είναι απολύτως κρίσιμος. Η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που είναι αναγκαία προϋπόθεση για να δανειστεί η χώρα από τις αγορές, δεν έχει ακόμα επιτευχθεί και κανείς δεν λέει με βεβαιότητα αν και πότε θα επιτευχθεί. Τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος θα συζητηθούν το 2018. Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας έχει δεσμευθεί σε πρωτογενή πλεονάσματα 3.5% για αρκετά χρόνια μετά το 2018, στερώντας από τη χώρα πολύτιμο δημοσιονομικό χώρο».

«Το μόνο βέβαιο σήμερα είναι ότι θα μειωθεί το αφορολόγητο και θα περικοπούν οι συντάξεις, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους πιο αδύναμους Έλληνες. Την ίδια στιγμή, καμία πραγματική αλλαγή δεν προχωρά. Η χώρα βουλιάζει, σε ένα τέλμα αποσύνθεσης και μηδενισμού. Κάθε μέρα που περνά απομακρυνόμαστε από το ευρωπαϊκό κεκτημένο και από την οικονομική και θεσμική κανονικότητα, που θα έπρεπε να είναι αδιαπραγμάτευτη».

«Από την πρώτη στιγμή, ως Νέα Δημοκρατία, αναγνωρίσαμε ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης θα έχει μεγάλο κόστος και ζητήσαμε από την Κυβέρνηση να ολοκληρώσει την δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν και με τον πιο επωφελή για τα εθνικά συμφέροντα τρόπο. Την ίδια στιγμή, εντός και εκτός Ελλάδας, δίνουμε αγώνα να πείσουμε τους πιστωτές μας ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3.5% πνίγουν την οικονομία και υπονομεύουν την όποια προοπτική ανάπτυξης. Ταυτόχρονα, στεκόμαστε απέναντι σε όποιον διακινεί σενάριο επιστροφής στη δραχμή.Εντός και εκτός Ελλάδας.Η Ελλάδα ήταν, είναι και θα παραμείνει στον σκληρό πυρήνα, στην πρώτη ταχύτητα της ευρωπαϊκής ενοποίησης».

Όπως υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όπου και αν βρεθούμε λέμε αυτά τα δύο πράγματα. Να τελειώνει κάθε κουβέντα για το Grexit και να δοθεί δημοσιονομικός χώρος στην Ελλάδα. Αυτά είπα και στη Γερμανία, στο πρόσφατο ταξίδι μου, αυτά λέω στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, αυτά λέμε ως παράταξη παντού. Στηρίζουμε τις ελληνικές θέσεις επειδή αυτό επιτάσσει η πολιτική παράδοση της παράταξής μας και το πατριωτικό μας καθήκον».

«Ο πιο ανεύθυνος και αδίστακτος δημαγωγός που έχει γνωρίσει η χώρα δεν δικαιούται να βγάζει και γλώσσα από πάνω. Η Νέα Δημοκρατία μαθήματα πατριωτισμού και εθνικού καθήκοντος δεν δέχεται από κανέναν. Πόσο μάλλον από τον κ. Τσίπρα. Όμως θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο μέτρων που διαπραγματεύεται η Κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά είναι το κόστος της κωλυσιεργίας και της ανικανότητάς της Κυβέρνησης.Πριν από λίγους μήνες κανείς δεν τα ζητούσε. Και σε λίγους μήνες θα ζητούν περισσότερα. Ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του κ. Τσίπρα. Και δεν θα νομιμοποιήσουμε μια απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών, όπου τα αρνητικά μέτρα θα καταβάλλονται επιτόπου, οι ελαφρύνεις θα είναι υπό προϋποθέσεις και όλα αυτά θα εμφανίζονται με ένα μαγικό τρόπο ως ισοδύναμα».

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το αίτημα για εκλογές δεν συνδέεται με την πορεία της αξιολόγησης. Ο κ. Τσίπρας και η παρέα του δεν μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην έξοδο από την κρίση. Και να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η χώρα θα σέρνεται. Και το τέταρτο Μνημόνιο θα επικρέμεται ως απειλή. Δεν είμαστε εμείς που βιαζόμαστε, η κατάσταση στη χώρα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει ολιγωρία. Εμείς δεν θα φοβηθούμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Ξέρουμε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος. Έχουμε όμως εμπιστοσύνη στο σχέδιό μας, στις δυνατότητές μας, στα στελέχη μας, παλιά και νέα. Δεν θα φοβηθούμε το συντεχνιακό κόστος. Δεν θα κάνουμε μικροπολιτικούς λογαριασμούς στην πλάτη της χώρας για μια δράκα ψήφους. Θα πούμε την αλήθεια και θα προτάξουμε το πρόγραμμά μας για μια ισχυρή Ελλάδα με αυτοπεποίθηση. Δεν θα επιτρέψουμε στην πιο ανίκανη και ιδεοληπτική Κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε ένα νέο αδιέξοδο».

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ