2024-01-10 12:27:44
Φωτογραφία για Μητσοτάκης: Πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους για το βρεφικό γάλα



Θα υπάρξει πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στο βρεφικό γάλα, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στη σύσκεψη για τα μέτρα κατά της ακρίβειας στο Μέγαρο Μαξίμου. Θα υπάρξει ειδική πρόνοια για το βρεφικό γάλα συμπλήρωσε και τόνισε πως τα νέα μέτρα αφορούν την αντιμετώπιση χρόνιων στρεβλώσεων στην ελληνική αγορά και αφορούν προϊόντα ευρείας χρήσης.

 Στόχος μας είναι η διόρθωση των στρεβλών εμπορικών πρακτικών, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στα μέτρα κατά της ακρίβειας που θα ανακοινωθούν σε λίγη ώρα από τώρα. H Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτός, τόνισε.







Όπως είπε η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά μας βοήθησαν να κατανοήσουμε καλύτερα τους μηχανισμούς της αγοράς
. Ακόμα είπε ότι τα νέα μέτρα αφορούν στην αντιμετώπιση χρόνιων στρεβλώσεων στην ελληνική αγορά. «Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο υπουργός Ανάπτυξης έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις οι οποίες έχουν συσσωρευτεί επί πολλά χρόνια στην ελληνική αγορά οι οποίες δυστυχώς έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης και έχουν οδηγήσει στο απαράδεκτο φαινόμενο αντίστοιχα προϊόντα πολυεθνικών εταιρειών να πωλούνται πολύ ακριβότερα στην Ελλάδα από ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Αυτό προφανώς είναι κάτι που δεν μπορεί να συνεχίσει να γίνεται ανεκτό» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε ότι «οι παρεμβάσεις μας στοχεύουν πρωτίστως καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου, περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας αντίστοιχα το όφελος στον καταναλωτή».

Πηγή: enikos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ