2017-03-10 09:02:21
Φωτογραφία για «Χαστούκι» στην Αριστοτέλους από το ΣτΕ για τους Διοικητές
Posted By: Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Νέο πονοκέφαλο φαίνεται πως απέκτησε η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας εξέδωσε απόφαση με την οποία κρίνει άκυρες τις απομακρύνσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων του 2015, δικαιώνοντας, σε πρώτη φάση, 11 επικεφαλής δημόσιων νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε πως οι αποφάσεις του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας του 2015, βάσει της αξιολόγηση της 5μελούς επιτροπής της Αριστοτέλους, είναι μη νόμιμες λόγω πλημμελούς αιτιολογίας. Αντίστοιχα, πλημμελώς αιτιολογημένο έκρινε το ΣτΕ και το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης, αφού δεν περιγράφονται και δεν αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά, αξιολογήσεις, εκτιμήσεις και γεγονότα για τη συμπεριφορά των προσώπων που παύθηκαν, ελλείψεις που δεν επέτρεπαν στο Δικαστήριο να ελέγξει τη νομιμότητα της πρόωρης απομάκρυνσή τους.


Όσοι διοικητές και αναπληρωτές διοικητές προσέφυγαν στο ΣτΕ είχαν ζητήσει ακυρωθούν οι αποφάσεις απομάκρυνσης τους ως αντισυνταγματικές και παράνομες. Η δικαίωση τους από το Δικαστήριο σημαίνει πως μπορούν να διεκδικήσουν δικαστικά τις αποδοχές που αναλογούν στο χρονικό διάστημα από την ημερομηνία παύσης τους έως την προβλεπόμενη ημερομηνία της λήξης της 3ετούς θητεία τους.

Οι πρώτοι δέκα επικεφαλής δημόσιων νοσοκομείων που δικαιώθηκαν από το ΣτΕ είναι οι:

Γεώργιος Ραγκούσης, διοικητής γενικού νοσοκομείου Σάμου Άγιος Παντελεήμων και Κέντρου Υγείας Ικαρίας,

Άγγελος Λιόσης, διοικητής γενικού νοσοκομείου Ελευσίνας Θριάσιο,

Δέσποινα Τσαγδή, διοικήτρια γενικού νοσοκομείου Αθηνών Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης

Ευαγγελία Γιαννακάκου, διοικήτρια πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου Αττικόν,

Παύλος Θεοδωράκης, διοικητής ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής και ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής -Δρομοκαίτειο,

Παναγιώτης Παντελιάδης, Πανεπιστημιακό γενικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και νοσοκομείο ειδικών παθήσεων Θεσσαλονίκης,

Απόστολος Λέτσιος, διοικητής γενικού νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας,

Αριστείδης Ζούμπος, αναπληρωτής διοικητής γενικού παίδων Πεντέλης (διασυνδεμένου με τα νοσοκομείο Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμιγκ,

Μιλτιάδης Παπασταματίου, διοικητής γενικού νοσοκομείου θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία»

Μάριος Τίγκας, αναπληρωτής διοικητής γενικού νοσοκομείου Αθηνών Κοργιαλένειο-Μπενάκειο Ε.Ε.Σ.

Περισσότερες αποφάσεις για προσφυγές διοικητών και αναπληρωτών διοικητών αναμένονται το επόμενο διάστημα.

Να θυμίσουμε ότι το 2015, με αποφάσεις του Ανδρέα Ξανθού και του Παύλου Πολάκη είχα παυθεί από τα καθήκοντα τους 59 από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν (εδώ).

Καταργημένη θεωρήθηκε η δίκη για τον Μιχαήλ Μελετιάδη, αναπληρωτή διοικητή πανεπιστημιακού γενικού νοσοκομείου ΑΧΕΠΕΑ και νοσοκομείου ειδικών παθήσεων Θεσσαλονίκης.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ