2017-03-12 21:41:33
Φωτογραφία για ΑΕΚάρα για 5+ γκολ σήμερα, διέλυσε τον ανύπαρκτο ΠΑΟΚ...
H AEK θύμιζε τανκ και στο διάβα της βρήκε έναν ΠΑΟΚ... πτώμα. Ο Απάτσι Αραούχο έστελνε βέλη από παντού και το 3-0 απέδωσε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη χαρίζοντας στην Ένωση και την ισοβαθμία Το παιχνίδι δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο για την ΑΕΚ, καθώς κατάφερε να πάρει το προβάδισμα πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Έπειτα από συνδυασμό του Μάνταλου με τον Αραούχο, τη μπάλα διεκδίκησε ο Γόχανσον. Αυτή έφτασε ξανά από κόντρα στον Αραούχο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με δεξί σουτ έκανε το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα η Ένωση έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο γκολ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Γιόχανσον κοντρόλαρε τη μπάλα στο πίσω δοκάρι όντας αμαρκάριστος, αλλά σούταρε άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 9', με τον Ενρίκε να υποδέχεται βαθιά μπαλιά και να μπαίνει στην περιοχή από δεξιά, όμως στο σουτ που επιχείρησε ο Λαμπρόπουλος πρόλαβε να βάλει την κόντρα. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν για τους φιλοξενούμενους, αφού πριν συμπληρωθεί το τέταρτο ο Κάμπος ζήτησε αλλαγή λόγω τραυματισμού, με τον Μπίσεσβαρ να περνά στη θέση του. 


«Κιτρινόμαυρες» ευκαιρίες...

Παρ' όλα αυτά, ο ΠΑΟΚ άρχισε να κρατά στα επόμενα λεπτά λίγο περισσότερο τη μπάλα και να προσπαθεί να ασκήσει πίεση, αλλά οι καλές ευκαιρίες ήρθαν για την ΑΕΚ. Στο 22' ο Ενρίκε μπήκε στην περιοχή, έκανε ωραία προσποίηση, αλλά το σουτ που δοκίμασε σταμάτησε στα σώματα, ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μάτος έκανε ένα σκάψιμο γεμίζοντας την περιοχή, πάλι ο Ενρίκε πετάχτηκε για να κάνει την προβολή, αλλά έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ. 

Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 27' με απίστευτη ευκαιρία για το 2-0. Ο Βάργκας έβγαλε τετ α τετ τον Αϊντάρεβιτς στην πλάτη της άμυνας, ο Σουηδός προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Γλύκο, όμως εκείνος κατάφερε να αποκρούσει. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση ένα λεπτό αργότερα και σε ένα... ξερό σουτ του Σιμόες αρκετά έξω από την περιοχή. Στο 33' η ΑΕΚ είχε νέα ευκαιρία, με τον Γκάλο να κάνει γύρισμα από δεξιά και τον Μάνταλο να πιάνει ένα σουτ στην κίνηση, στέλνοντας τη μπάλα λίγο έξω. Στο 41' ο Αϊντάρεβιτς εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ, αλλά ο Γλύκος μπλόκαρε. 

Απείλησε στις καθυστερήσεις

Στο 44' ο Μπίσεσβαρ έκανε μια καλή σέντρα, αλλά οι Μάτος, Ενρίκε συγκρούστηκαν μεταξύ τους στο πίσω δοκάρι και κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να τελειώσει τη φάση. Τα... καλύτερα ο ΠΑΟΚ τα άφησε για τις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όπου έχασε δύο διαδοχικές σημαντικές ευκαιρίες.

Στο τρίτο λεπτό ο Σάκχοφ βρήκε εξαιρετικά τον Κρέσμο μέσα στην περιοχή, όμως ο Γκάλο πρόλαβε να βάλει την κόντρα στο σουτ και να διώξει σε κόρνερ. Με την εκτέλεσή του ο Μάτος πήρε καρφωτή κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ, όμως ο Μπάρκας κατάφερε να αποκρούσει εντυπωσιακά και οι δύο ομάδες επέστρεψαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0. 

Διπλή φάση και αποβολή

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με... ανάλογες συγκινήσεις.  Στο 49' ο Ενρίκε εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ με τον Μπάρκα να μπλοκάρει και ακολούθησε τεράστια διπλή ευκαιρία για την ΑΕΚ: Ο Βάργκας έκανε κάθετη στον Αραβούχο, αυτός έστρωσε με τακουνάκι στον Μάνταλο, ο Γλύκος απέκρουσε το τετ α τετ του αρχηγού της Ένωσης, ο οποίος στη συνέχεια έκανε γύρισμα στον Αραούχο, που με προβολή εξ επαφής σχεδόν έστειλε τη μπάλα άουτ!

Στο 52' άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα, καθώς ο Μαλεζάς (που είχε κάρτα από το 41') είδε δεύτερη κίτρινη όταν σταμάτησε τη μπάλα με το χέρι σε μια προσπάθεια του Αραούχο να τον περάσει και αποβλήθηκε. Στο 66' ο Χιμένεθ έκανε την πρώτη του κίνηση για να εκμεταλλευτεί τα νέα δεδομένα, βάζοντας τον Μπακασέτα στη θέση του Αϊντάρεβιτς και γυρίζοντας τη διάταξη της ομάδας του σε 4-2-3-1. 

Μαγεία Αραούχο! 

Στο 69' η ΑΕΚ απείλησε με ένα σουτ του Βάργας, όμως η μπάλα σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Πέντε λεπτά αργότερα ο Μπίσεσβαρ εκτέλεσε φάουλ, ο Μάτος πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 76' ο Βάργκας έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, όμως άργησε να τελειώσει τη φάση και έδωσε την ευκαιρία στον Βαρέλα να τον κόψει. Στο επόμενο λεπτό ο Βενεζουελάνος απείλησε και πάλι με ένα σουτ από τα αριστερά της περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. 

Στο 81' η ΑΕΚ νέα ευκαιρία με ένα εντυπωσιακό σουτ του Χριστοδουλόπουλου που ανάγκασε τον Γλύκο σε εξαιρετική επέμβαση. Ωστόσο, το δεύτερο γκολ που έψαχνε για να κλειδώσει τη νίκη, η Ένωση το βρήκε στο 86' με ένα μαγικό τρόπο. Ο Σέρχιο Αραούχο πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή και με ένα απίστευτο πλασέ άφησε άγαλμα τον Γλύκο, κάνοντας το 2-0. 

Κερασάκι από Αραβίδη

Όμως, η ΑΕΚ δεν σήκωσε το πόδι από το γκάζι στη συνέχεια και βρήκε και τρίτο γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Μάνταλος εκτέλεσε φάουλ, ο Γλύκος έκανε κακή έξοδο και ο Αραβίδης από κοντά, στην επανεμφάνισή του μετά από την αποβολή του στο ματς με τον ΠΑΣ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-0 (σε μια φάση όπου η μπάλα χτυπάει στο κορμί και το χέρι του Έλληνα επιθετικού μετά από «καραμπόλα»), δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στην επικράτηση των Κιτρινόμαυρων στο ντέρμπι. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς (66' Μπακασέτας), Μάνταλος, Βάργκας (78' Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο (88' Αραβίδης).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάκχοφ, Κάμπος (15' λ.τ. Μπίσεσβαρ), Ουάρντα (55' Λέοβαντς), Ενρίκε (86' Μυστακίδης), Πρίγιοβιτς.

Η προετοιμασία των προπονητών

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε την ΑΕΚ με διάταξη 4-3-3. Στο τέρμα ήταν ο Μπάρκας, στην άμυνα ήταν οι Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Ντίντακ, αμυντικός χαφ ήταν ο Σιμόες, μπροστά του οι Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, δεξιά στην επίθεση ήταν ο Βάργκας, αριστερά ο Μάνταλος και στην κορυφή ο Αραούχο. 

Ο Βλάνταν Ίβιτς από την πλευρά του, παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γλύκος, τετράδα στην άμυνα οι Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς και Κρέσπο, στα χαφ ο Τσίμιροτ με τον Σάκχοφ, μπροστά τους ο Ουάρντα, δεξιά ο Κάμπος, αριστερά ο Ενρίκε και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ