2017-03-14 01:18:45
Φωτογραφία για “Οχι” της Αριστοτελους στα laser αποτρίχωσης από αισθητικούς
 Βασιλική Αγγουρίδη - Virus

Εγκύκλιο σχετικά με τη χρήση μηχανημάτων laser για αποτρίχωση απο αισθητικούς εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει το έγγραφο, που φέρει την υπογραφή του Ανδρέα Ξανθού, η νομοθεσία απαγορεύει σε αισθητικούς τη διενέργεια ιατρικών πράξεων, είτε με τη υπόδειξη, είτε την καθοδήγηση ή με τη συνεργασία ιατρού οποιασδήποτε ειδικότητας.

Στην περίπτωση παροχής υπηρεσιών αισθητικής στο πλαίσιο των μονάδων αδυνατίσματος και διαιτολογικών μονάδων που λειτουργούν ως πολυδύναμες μονάδες αισθητικής και δίαιτας ή άσκησης, αισθητικής και δίαιτας, απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία τους είναι η παρουσία υπεύθυνου ιατρού ειδικότητας παθολόγου ή γενικού ιατρού, διαρκώς.

Επιπλέον, σύμφωνα με το Κ.Ε.Σ.Υ., η αποτρίχωση με μηχανήματα laser “αποτελεί ασφαλή μέθοδο αποτρίχωσης, εφόσον διενεργείται από ειδικευμένους γιατρούς ειδικότητας Δερματολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής”.

Το Υπουργείο Υγείας καταλήγει, λοιπόν, ότι πως αφενός χρειαζεται η αποτρίχωση να διενεργείται απο δερματολόγους ή πλαστικούς χειρούργους και κυρίως “δεν είναι δυνατόν να διενεργείται σε εργαστήριο αισθητικής, δεδομένου ότι δεν προβλέπεται η παρουσία ιατρού σε αυτό”.

Εγκυκλιος _ Laser
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ