2017-03-15 08:57:41
Φωτογραφία για Παρασκήνια: Ακονίζουν τα μαχαίρια τους οι πανεπιστημιακοί γιατροί…
Διαβάστε στη στήλη «Health-Παρασκήνια», τι είπαν οι πανεπιστημιακοί γιατροί με τον υπουργό Παιδείας για το θέμα της μελλοντικής απαγόρευσης της παράλληλης απασχόλησής τους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Υπ’ ατμόν είναι οι πανεπιστημιακοί γιατροί, μήπως και το υπουργείο Υγείας περάσει τελικά τη διάταξη με την οποία θα αναγκαστούν να κλείσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία και να απασχολούνται αποκλειστικά στα δημόσια νοσοκομεία. (Διαβάστε ΕΔΩ: «Τέλος η παράλληλη απασχόληση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για τους πανεπιστημιακούς! Όλες οι λεπτομέρειες»)

Μάλιστα έθεσαν το θέμα και στον υπουργό Παιδείας, ο οποίος βέβαια απέφυγε να πάρει θέση και περιορίστηκε να πει ότι θα δημιουργηθεί Επιτροπή με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, προκειμένου να συζητηθεί αναλυτικά το θέμα.

Στο μεταξύ όμως οργανώνονται οι πανεπιστημιακοί και είναι με το δάχτυλο στη …σκανδάλη, αφού ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα άλλαζε άρδην τον τρόπο εργασίας τους.


Να σημειωθεί ότι με βάση το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που προβλέπει αλλαγές στο πλαίσιο οργάνωσης των νοσοκομείων, η «διάταξη θα τεθεί σε ισχύ για τα υπηρετούντα και νεοδιοριζόμενα μέλη ΔΕΠ από 1/1/2018».

Βέβαια λόγω των έντονων πιέσεων που ασκούνται ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως λένε πηγές του HealthReport.gr, δεν αποκλείεται να δοθεί παράταση ή να υπάρξει …χαλάρωση στη ρύθμιση.

Είναι γνωστό άλλωστε πως οι πανεπιστημιακοί θεωρούνται ιδιαιτέρως ισχυροί.

Είναι ενδεικτικό ότι στο παρελθόν όσοι επιχείρησαν να αλλάξουν τα δεδομένα και τις εργασιακές σχέσεις των πανεπιστημιακών γιατρών, βρέθηκαν ακόμη και εκτός κυβερνητικού σχήματος. Πιο χαρακτηριστική η περίπτωση του πρώην υπουργού Υγείας επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη, Αλέκου Παπαδόπουλου.
Δ.ΕΥΘ.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ