2017-03-15 09:06:13
Φωτογραφία για Τι αλλάζει στην αποζημίωση της εξαιρέσιμης εργασίας
Posted By: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου - Virus

Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των αμοιβών για τα νυχτερινά και τις αργίες, φέρνει το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Τα τελευταία με το νόμο 4354/2015 για το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο είχαν περικοπεί κατά 20%, θέμα για το οποίο το κίνημα των υγειονομικών είχε παρέμβει πολλές φορές στην Αριστοτέλους. Το αίτημα αυτό φαίνεται πως έκανε τελικά δεκτό η ηγεσία του Υπουργείου, καθώς με τροπολογία που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία (επισυνάπτεται), οι αμοιβές για νυχτερινά-αργίες επανέρχονται στα προηγούμενα επίπεδα.

Στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος των υγειονομικών επισημαίνουν, ωστόσο, τον κίνδυνο η επαναφορά να είναι μόνο… εικονική.

Όπως λένε χαρακτηριστικά, η όποια ωφέλεια για τους εργαζομένους ενδεχομένως να εξαϋλωθεί στην πράξη αν υπάρξει συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το θέμα της μείωσης του αφορολόγητου. Άλλωστε, σε μια τέτοια περίπτωση, οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να χάσουν σχεδόν μισό μισθό τους, συμπληρώνουν. Υπογραμμίζουν, παράλληλα, ότι προϋπόθεση για να δοθεί η αύξηση στους εργαζόμενους είναι η αναπροσαρμογή των εγκριθέντων κονδυλίων. Διαφορετικά, πολλά νοσοκομεία αντικειμενικά δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αύξηση του ωρομισθίου.
9970468
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ