2017-03-15 19:20:31
Φωτογραφία για Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΥΝΟΪΚΟΤΕΡΟΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Bloomberg: Στην Ελλάδα οι υψηλότερες δαπάνες 

για συντάξεις το 2014

«Ο δείκτης τιμών καταναλωτή δεν είναι αρνητικός όλο αυτό διάστημα, άρα οδηγεί σε θετικό αποτέλεσμα για τις συντάξεις», δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, διαβεβαιώνοντας ότι ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων δεν θα τις μειώσει, αλλά αντιθέτως θα είναι ευνοϊκότερος για τους ασφαλισμένους.

«Αυτός ο τύπος δεν θα επιφέρει μείωση, αλλά αντιθέτως βελτιώσεις στις συντάξεις» τόνισε μιλώντας στη Βουλή, ενώ απέρριψε αιτιάσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης περί «κουρέματος».

Νωρίτερα, η αντιπολίτευση έκανε λόγο για «ασάφειες της νέας ρύθμισης», «συντάξεις δυο ταχυτήτων» και «αβεβαιότητα σε ό,τι αφορά το ύψος των νέων συντάξεων».

Πάντως, σε 13,3% του ΑΕΠ ανέρχονταν το 2014 οι δαπάνες για συντάξεις γήρατος στην Ελλάδα, ποσοστό που δίνει τη σχετική «πρωτιά» στην χώρα μας μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Από την άλλη πλευρά, βάσει στοιχείων της Eurostat από το 2014, τα τελευταία διαθέσιμα και τα οποία επεξεργάστηκε το Bloomberg, η Ιρλανδία δαπάνησε μόλις το 4,9% του ΑΕΠ της για συντάξεις γήρατος, την ίδια περίοδο.

Το Bloomberg παρατηρεί ότι το θέμα των περικοπών στις συντάξεις αποτελεί σημαντικό σημείο διαφωνίας μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ