2017-03-20 23:00:12
Φωτογραφία για Κάνει κακό στην Εθνική η εμμονή για κατάκτηση μεταλλίου
Για την θητεία του στο «τιμόνι» της Εθνικής Ελλάδος μίλησε μεταξύ άλλων σε ισπανικό περιοδικό ο Φώτης Κατσικάρης, επισημαίνοντας πως είναι… κακό το γεγονός πως η κατάκτηση μεταλλίου έχει γίνει έμμονη ιδέα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ο Ελληνας προπονητής της Μούρθια, ανέφερε χαρακτηριστικά στην συνέντευξή του…Για την Εθνική Ελλάδας:  «Ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα και είμαι περήφανος. Δεν έχω λόγια. Ξέρουμε τι σημαίνει να είσαι προπονητής σε μια Εθνική ομάδα σαν της Ελλάδας, της πατρίδας σου.

Η θητεία σε μια εθνική ομάδα δεν σε κάνει καλύτερο ή χειρότερο προπονητή, γιατί υπάρχουν πολλές παράμετροι. Πρώτον δεν ξέρεις ποιος θα είναι διαθέσιμος να παίξει. Μετά η τύχη παίζει ρόλο στην κλήρωση και τις διασταυρώσεις. Είχα ρεκόρ 14-3, αλλά αυτές οι τρεις ήττες μας πλήγωσαν πολύ γιατί ήταν στα χιαστί. Και ήρθαν από τη Σερβία που πήγε στον τελικό του Μουντομπάσκετ το 2014, την Ισπανία που πήρε το Ευρωμπάσκετ το 2015 και την Κροατία που νίκησε την οικοδέσποινα του προολυμπιακού τουρνουά, την Ιταλία και πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες»
. Για τον αν ήταν άτυχος: «Δεν μου αρέσει να αναφέρομαι στην τύχη, αλλά το καλύτερο που κατάφερα ήταν η ένταξη του Γιάννη Αντετοκούνμπο». Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και αν τον βλέπει σαν τον επόμενο Ευρωπαίο σούπερ σταρ: «Είναι ένας από τους σπουδαίους παίκτες, ειδικά για το χαρακτήρα του και όχι μόνο για τον τρόπο που παίζει. Είναι ένα παιδί που το είχα για πρώτη φορά στα 20 του και έμοιαζε για 30. Δουλεύει σκληρά, είναι πολύ σοβαρός, προσιτός και συγκεντρωμένος. Είναι μόλις 22 και συμπεριφέρεται σαν βετεράνος επαγγελματίας». Για το πιο γρήγορο μπάσκετ που επιχείρησε να παίξει η Εθνική: «Αυτή ήταν η ιδέα όταν ανέλαβα, να πάμε σε ένα πιο δυναμικό στιλ παιχνιδιού, το οποίο γνώριζα από την ACB. Πιστεύω πως ειδικά στο Μουντομπάσκετ του 2014 παίξαμε πολύ καλό μπάσκετ. Η ομάδα δεν είχε συνηθίσει να παίζει έτσι, αλλά να πηγαίνει το ματς στους 60 πόντους. Όμως είναι έμμονη ιδέα η κατάκτηση μεταλλίου και αυτό δεν κάνει καλό. Όσα έχουμε κερδίσει, έχουν έρθει χωρίς να έχουμε πάει ως φαβορί». Για το αν έχει ταυτιστεί με έναν παίκτη που έχει προπονήσει: «Υπάρχει ένας που τον γνωρίζω πολύ καλά, γιατί τον είχα από τότε που ήταν πολύ νέος στην ΑΕΚ: ο Νίκος Ζήσης. Δεν ξέρω αν είμαι αντικειμενικός γιατί έχουμε δουλέψει μαζί πάρα πολύ καιρό. Είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα, γιατί δεν είναι εγωιστής, βάζει πάντα την ομάδα πάνω από τον εαυτό του και γι’ αυτό έχει πετύχει και έχει κατακτήσει τίτλους με όλες τις ομάδες του, πλην της Μπιλμπάο».
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ