2012-05-21 10:34:05
Φωτογραφία για Το Κυπριακό στο επίκεντρο της συνάντησης του γ.γ. του ΟΗΕ με τον Τούρκο πρόεδρο
Το Κυπριακό, οι εξελίξεις στη Συρία, το Αφγανιστάν και τη Σομαλία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, και ο Τούρκος πρόεδρος Αμπντουλάχ Γκιούλ, στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Μπαν Κι Μουν, «ο γενικός γραμματέας εξέφρασε την ανησυχία του για την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις (για το θέμα της Κύπρου), κατά τους τελευταίους μήνες».

Για τη Συρία, ο Μπαν Κι Μουν, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του, «ευχαρίστησε τον πρόεδρο για τη γενναιόδωρη υποστήριξη της τουρκικής κυβέρνησης και του λαού για τους Σύριους πρόσφυγες», σημειώνοντας ότι «ο ειδικός απεσταλμένος συνεχίζει να πιέζει όλες τις πλευρές στη Συρία για να σταματήσουν τη βία και να εφαρμόσουν το σχέδιο των έξι σημείων».

Εν τω μεταξύ, ο ειδικός σύμβουλος του γγ στο Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, αναμένεται να επισκεφθεί μέσα στην εβδομάδα τη Νέα Υόρκη για να έχει συναντήσεις στην έδρα του ΟΗΕ και να ενημερώσει τον Μπαν Κι Μουν για το αδιέξοδο που υπάρχει στις διαπραγματεύσεις στη Λευκωσία, ώστε να αποφασίσουν το επόμενο βήμα.

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται, προερχόμενος από το Σικάγο, και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου. Οι Τούρκοι απορρίπτουν το ενδεχόμενο συνέχισης των συνομιλιών για το Κυπριακό μετά την ανάληψη της κυπριακής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ