2012-05-21 12:50:03
Φωτογραφία για Σύσταση επιτροπής για την οικονομία με την συμμετοχή των κομμάτων
Σύσταση επιτροπής για την οικονομία με την συμμετοχή των κομμάτων, αλλά και πρώην Υπουργών και Διοικητικών της Κεντρικής Τράπεζας εισηγείται ο Μάριος Καρογιάν. Καθημερινή είναι η επικοινωνία Υπουργού Οικονομικών και Διοικητή Κεντρικής Τράπεζας για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, δηλώνει ο Στέφανος Στεφάνου.

«Ενδέχεται να υπάρξει και νέα δραστική παρέμβαση για το θέμα των τραπεζών, αν χρειαστεί», δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, προσθέτωντας πως «Βεβαίως, όποτε είναι αναγκαίο, η Κυβέρνηση ενεργεί ανάλογα. Παρακολουθούμε πολύ στενά και συνεχώς αυτά τα θέματα».

Ασφαλώς, οι πρώτοι που πρέπει να ενεργούν για να μπορέσουν οι τράπεζες να ξεπεράσουν τα προβλήματα τους και να ανταποκριθούν στις προκλήσεις είναι οι ίδιες οι διοικήσεις των τραπεζών, σημείωσε ο κ. Στεφάνου.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται και η επεξεργασία του νέου πακέτου μέτρων για κάλυψη της απόκλισης στο δημοσιονομικό έλλειμμα, με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να δηλώνει «Έτσι ώστε να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι και οι δεσμεύσεις που είχε καταθέσει η Κυπριακή Δημοκρατία στην ΕΕ αναφορικά με την κυπριακή οικονομία.


Παρακολουθούμε από πολύ κοντά την υλοποίηση του προϋπολογισμού έτσι ώστε με το τέλος της χρονιάς να είμαστε εντός των καθορισμένων στόχων».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ εισηγείται τη σύσταση εθνικής επιτροπής για την οικονομία «Όπου θα συμμετέχουν πέραν των κομμάτων ειδικοί είτε πρώην Υπουργοί πρώην Διοικητές της Κ.Τ. άνθρωποι που θα έχουν γνώσεις και εμπειρίες να γίνει μια σύντομη ανταλλαγή απόψεων και να εισηγηθούν η συγκεκριμένα μέτρα που οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε.'''

Σύμφωνα με τον Μάριο Καρογιάν υπάρχουν δυνατότητες να εξέλθει η Κύπρος από την οικονομική δίνη, αρκεί να αποφασίσουν όλοι ότι δεν υπολογίσουν είτε πολιτικό κόστος είτε κομματικό όφελος.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ