2017-03-31 22:24:10
Φωτογραφία για Κόβουν το Survivor μετά από τις σφοδρές αντιδράσεις; [video]
της Μαρίνας Νικολάκη

Πολλές οι σφοδρές αντιδράσεις για το συγκεκριμένο τηλεοπτικό ριάλιτι το τελευταίο διάστημα, πολλά τα «ατυχήματα» αλλά και οι αποχωρήσεις των παικτών. Εκτός αυτού αν πρόσθέσουμε και τη μείωση των «μεριδίων» της διαφημιστικής «πίτας» που μοιράζονται οι σταθμοί... δύσκολο να επιβιώσει το show για πέντε μήνες όπως ήταν προγραμματισμένο εξ΄αρχής.

Το φαινόμενο του «Survivor» δεν έχει αφήσει τίποτα όρθιο απέναντί του με αποτέλεσμα τα στελέχη των αντίπαλων καναλιών να αναζητούν συνεχώς λύσεις… επιβίωσης. Σε αυτό το πλαίσιο, τα στελέχη του ΑΝΤ1 κάνουν μια σειρά από μαραθώνιες συσκέψεις οι οποίες έχουν, μεταξύ άλλων, θέμα συζήτησης και τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν στην prime time ζώνη.

Μετά την αλλαγή που αφορούσε στον προγραμματισμό του καθημερινού τηλεπαιχνιδιού «Lucky Room» με τον Γιώργο Λιάγκα, το οποίο λόγω έλλειψης στοκ επεισοδίων ξαναεπιστρέφει στην απογευματινή ζώνη του Σαββατοκύριακου, σειρά έχει η οικογενειακή κομεντί «Ταμάμ» η οποία «κόβεται» λόγω χαμηλής θεαματικότητας.


Ακόμα και το «μεγαλόπνοο» show του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον Star Academy που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες... ψάχνει να βρει άλλη ώρα για να παίζει μήπως και σωθεί από τον τυφώνα που έχει προκαλέσει το survivor.

Τα προβλήματα που έχει προκαλέσει, στα άλλα κανάλια που ήδη αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα είναι πολλά με αποτέλεσμα να αποζητούν ή μια λύση ή τη «βίαιη» διακοπή του προγράμματος προκειμένου να ανασάνουν.

Οι αποχωρήσεις δε, από το παιχνίδι όπως είδαμε και αυτοί την εβδομάδα θα συνεχιστούν με την Ειρήνη Παπαδοπούλου να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν μπορεί να ξεπεράσει, την Ε.Κολιδά που ήδη εφυγε μετά από το σπάσιμο των δύο πλευρών της, και τον Μάριο Ιωαννίδη που δεν μπορεί να φύγει ακόμα μέχρι να δηλώσει οικειοθελη αποχώρηση και να μη χάσει τα χρήματα του όπως έχει συμφωνηθεί από τη παραγωγή.

Μη ξεχνάμε ότι και ο μάνατζερ του Ράγκμπι Πάνος είναι χτυπημένος εδώ και καιρό... αλλά και οι υπόλοιποι παίκτες βρίσκονται πλέον σε βαριά ψυχολογική κατάσταση. Ειδικά οι μαχητες έχουν υποστεί ισχυρό ψυχολογικό σοκ μετά το ατύχημα με το βαν που από θαύμα σώθηκαν.

H διευθύντρια παραγωγής του ριάλιτι Α.Μαραγκουδάκη δήλωσε σήμερα πως δεν θα μπουν νέοι παίκτες... Αρα ποιοι θα αγωνίζονται και πώς;

Ακόμα πριν λίγες μέρες η ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης αποκάλεσε με ανακοίνωση της «τηλεοπτικό» σκουπίδι το Survivor:

«Το κανάλι προβάλλει ένα ακραία διαστροφικό, ανταγωνιστικό, "αθλητικό παιχνίδι", στο οποίο ανώνυμοι και διάσημοι αποκομμένοι από το κοινωνικό περιβάλλον, διεκδικούν μέχρι «τελικής πτώσεως» το έπαθλο που συνήθως είναι η ...τροφή ! Αφού δεν έχει άρτο, πάρτε θεάματα... με άρτο!».

Σήμερα το Survivor μάς διδάσκει ότι καμία ξευτίλα, καμιά μικρή προδοσία, κανένα συναισθηματικό ξεγύμνωμα, κανένα κάρφωμα του διπλανού σου δεν είναι ντροπή προκειμένου να επιβιώσει κανείς. Η πειθαρχία, η τυφλή υπακοή στους άνωθεν κανόνες, ακόμα και τους πιο γελοίους και παράλογους, είναι αυτονόητη και επιβεβλημένη για όσους θέλουν να παραμείνουν στο παιχνίδι. Όλα αυτά πρέπει να εμπεδώσουν έγκαιρα οι μαθητές μας», αναφέρει.

2.500. 000 τηλεθεατές μεταξύ των οποίων εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές  μας ακόμη και παιδιά του Δημοτικού (δυναμικό κοινό το λένε) παρακολουθούν κάθε βράδυ το ελληνικό «Survivor» που σπάει τα ρεκόρ τηλεθέασης το ένα μετά το άλλο.

Δεν πρόκειται για δασκαλίστικη γκρίνια που «δεν διαβάζουν τα μαθήματά τους» εκείνη την ώρα. Οι αξίες που επιβάλλονται μέσα από την τηλεοπτική εικόνα είναι απόλυτα αντίθετες με αυτές που επιχειρούμε κοπιωδώς κι απελπισμένα να εμπνεύσουμε τους μαθητές μας . Γι αυτό έχουμε χρέος να τις στηλιτεύσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο», λέει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Και το θέμα έφτασε μέχρι τη Βουλή με τον Ν.Νικολόπουλο να ζητά τουλάχιστον αλλαγή ώρα προβολής aπό τις 21:00 στις 23:00 για να μην το παρακολουθούν μικρά παιδιά. Kαι να υποστηρίζει ότι θα πρέπει να επέμβει εισαγγελέας για να σταματήσει η προβολή του, «καθότι πέραν του ποταπού και προσβλητικού για την ανθρώπινη υπόσταση περιεχομένου του, πλέον μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις αποτελεί ενδεχομένως πηγή παράνομου στοιχηματισμού με απρόβλεπτες διαπλοκές, καθότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την ύπαρξη πολυεθνικής εγκληματικής οργάνωσης η οποία διαχειρίζεται τα παράπλευρα δικαιώματα του παιχνιδιού».

Oι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν πως  τα στελέχη του ΣΚΑΙ αποφάσισαν να το σταματήσουν εσπευσμένα, όχι λόγω των αρνητικών κριτικών που δέχεται κατά καιρούς ούτε λόγω οικονομικών -ή άλλων δυσκολιών Aποφάσισαν λοιπόν, βάσει του προγραμματισμού που έφτασε στα χέρια μας πριν από λίγη ώρα, τη Μεγάλη Τετάρτη και τη Μεγάλη Πέμπτη δεν θα προβληθούν τα επεισόδια για τους… ευνόητους λόγους! Γι’ αυτό τον λόγο, άλλωστε, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να προβάλλουν το ριάλιτι επιβίωσης και κάθε Πέμπτη ώστε να μην πάνε χαμένα επεισόδια.

Μέχρι στιγμής αυτό που ξέρουμε είναι ότι το «Survivor» θα επιστρέψει με νέο επεισόδιο τη Κυριακή του Πάσχα που θα καθηλώσει γι’ άλλη μια φορά το τηλεοπτικό κοινό, αφού θα έχει πάθει «στερητικό» τεσσάρων ημερών…

Το θέμα είναι μετά από όλα αυτά όμως για πόσο;
Πηγή Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ