2017-04-02 23:23:23
Φωτογραφία για Πράσινη απόδραση με Μπεργκ από το ΟΑΚΑ
Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα μαγικό πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε 2-0 αντί για 4-0 αλλά στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΚ επέστρεψε και ισοφάρισε σε 2-2. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός αν και στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε καλή εικόνα, είχε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Είχε πάθος, την ψυχραιμία να διαχειριστεί την ισοφάριση και στο φινάλε να πάρει το ματς! Με τον κορυφαίο παίκτη που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, τον Μάρκους Μπεργκ, να «καρφώνει»  την ΑΕΚ στο 90’ και να δίνει τη νίκη, το «τριφύλλι» ολοκλήρωσε έναν θρίαμβο σε μια έδρα όπου η γηπεδούχος είχε να χάσει πάρα πολλούς μήνες!

Ο Σουηδός ήταν πάλι… όλα τα λεφτά, φτιάχνοντας το πρώτο γκολ και βάζοντας τα άλλα δυο. Έφτασε τα 20 στο πρωτάθλημα και τα 25 στη σεζόν, σπάζοντας κάθε προσωπικό του ρεκόρ. Το πρώτο γκολ για το «τριφύλλι» ήρθε από τον Κλωναρίδη, με τους «πράσινους» πλέον να είναι στους 48 βαθμούς, με τον ΠΑΟΚ να έχει 49 και την ΑΕΚ να μένει πέμπτη με 43 βαθμούς
. Σε κάθε περίπτωση, πέρα από το βαθμολογικό όφελος για τον Παναθηναϊκό μετράει το γεγονός ότι πήρε άλλο ένα ντέρμπι, έδειξε πως φτιάχνει ξανά χαρακτήρα ομάδας πρωταθλητισμού και πλέον δείχνει φαβορί και για το Κύπελλο. Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς όπως ακριβώς ζήτησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Η ΑΕΚ προσπάθησε να πιέσει ψηλά και να αιφνιδιάσει, εκμεταλλευόμενη την ώθηση της έδρας αλλά υπολόγιζε χωρίς τα πλάνα του «τριφυλλιού» που προέβλεπαν ακριβώς το αντίθετο. Να πάρει δηλαδή ο Παναθηναϊκός τα ηνία, πιέζοντας το ευάλωτο δίδυμο της ΑΕΚ στα στόπερ και φτιάχνοντας τις προϋποθέσεις για ένα γρήγορο γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα. Κάπως έτσι στο 24’ ο Μπεργκ πήρε ωραία πάσα από δεξιά από τον Βιγιαφάνιες, έφτασε ως την τελική γραμμή κι έκανε το γύρισμα για να στείλει ο Βράνιες τη μπάλα στο δοκάρι της ομάδας του και να την καρφώσει στα δίχτυα ο επερχόμενος Κλωναρίδης. Μόλις τρία λεπτά είχαν περάσει από το 0-1, με τον «Βίγια» να βρίσκει ωραία τον Εμποκού στην περιοχή, αυτόν να σταματά ψύχραιμα  την ντρίμπλα και να «στρώνει» στον Μπεργκ που «κάρφωσε» τον Μπάρκα για το 0-2 και το 19ο προσωπικό του γκολ στο πρωτάθλημα. Το «τριφύλλι» είχε κι άλλες ευκαιρίες  τόσο με τον Σουηδό όσο και με τους Βιγιαφάνιες και Κλωναρίδη, ενώ  η ΑΕΚ  δεν έφτιαξε σοβαρή φάση μπροστά στα καρέ του Βλαχοδήμου μέχρι το σφύριγμα της λήξης του πρώτου ημιχρόνου. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν να βελτιώνονται, έκαναν κάποιες επικίνδυνες φάσεις στα καρέ του Βλαχοδήμου όμως και πάλι δεν έβρισκαν τον δρόμο προς τα  δίχτυα. Για να φτάσουμε στο 62’ όπουη ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι, με το οποίο μείωσε ο Χριστοδουλόπουλος. Σε μια αντεπίθεση της ΑΕΚ στο 77’ ο Χριστοδουλόπουλος γύρισε στον Πέκχαρτ που ισοφάρισε. Το 2-2 έδειχνε πως ο Παναθηναϊκός είχε χάσει για τα καλά το momentum του ματς, με τους γηπεδούχους να απειλούν με ολική ανατροπή. Σε αυτό το σημείο όμως, στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός έδειξε τον χαρακτήρα που έχει αρχίσει να «χτίζει». Ειδικότερα στο φινάλε έβγαλε νεύρο και πάθος  στο ΟΑΚΑ, με την τελευταία του αντεπίθεση να είναι και… θανατηφόρα. Οι «πράσινοι» έκλεψαν στο κέντρο με τον Λέτο να γίνεται αποδέκτης, να «σπάει» αριστερά στον  Λουντ κι αυτός να γυρίζει στον Μπεργκ που με γκολ στο 90’ υπέγραψε τον «πράσινο»  θρίαμβο μέσα  στο ΟΑΚΑ!
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ