2017-04-24 09:53:25
Φωτογραφία για Τι συνέβη πραγματικά στη Γαλλία: Ο «αιχμάλωτος» Μακρόν και ο φόβος της ακυβερνησίας
Τελικά τι συνέβη χθες στη Γαλλία; Ποιο μήνυμα έστειλαν τα εκατομμύρια των Γάλλων; Ηταν ο Μακρόν μια αντισυστημική ψήφος; Κατέρρευσε ο δικομματισμός, ενισχύθηκε η ακροδεξιά; Και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για τη χώρα, δεδομένου ότι στις 11 Ιουνίου ακολουθούν βουλευτικές εκλογές;

Πολλά και αναπάντητα ερωτήματα γεννώνται μετά τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση που ανέδειξε δύο μεγάλους νικητές και πολλούς χαμένους. Εμ. Μακρόν και Μ. Λεπέν, ο καθένας για τους δικούς τους λόγους μπορούν να αισθάνονται νικητές. Ο πρώτος γιατί κατάφερε να εκπροσωπήσει την ανάγκη για αλλαγή που ήθελαν οι Γάλλοι πολίτες, η δεύτερη γιατί εκπροσώπησε τις δυνάμεις του λαϊκισμού στη χώρα αλλά και τις φωνές διαμαρτυρίας αφενός για τα εκατομμύρια των ανέργων και αφετέρου για μεταναστευτικό – τρομοκρατία που έχουν πάρει διαστάσεις στη Γαλλία.

To πρώτο δεδομένο είναι ότι για πρώτη φορά θα αναμετρηθούν δύο υποψήφιοι που δεν εκπροσωπούν τα παραδοσιακά κόμματα που κυβέρνησαν από τον Πόλεμο και μετά. Εκπροσωπούν δύο διαφορετικούς κόσμους, από τη μια την ευρωπαϊκή προοπτική της Γαλλίας, έναν κοσμοπολιτισμό και από την άλλη, την πλήρη αντίθεση στον φεντεραλισμό, την απόλυτη ενίσχυση του προστατευτισμού και των κλειστών γαλλικών συνόρων.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ