2024-03-06 08:53:49
Φωτογραφία για Γαλλία: Ξεκίνησε η δίκη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα του 2015  όπου σκοτώθηκαν 11 άτομα.
Η δίκη στοχεύει να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος και να διασφαλίσει ότι μια τέτοια τραγωδία δεν θα ξανασυμβεί ποτέ.

Μετά από επτά χρόνια, ξεκίνησε η δίκη για το δυστύχημα του τρένου υψηλής ταχύτητας το 2015 στη Γαλλία που σκότωσε 11 άτομα.

eturbonews.com

Ο γαλλικός κρατικός σιδηροδρομικός φορέας SNCF , μέλη του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένου του μηχανοδηγού, και μια θυγατρική εταιρεία αντιμετωπίζουν κατηγορίες σχετικά με το ατύχημα.

Η τραγωδία συνέβη στις 14 Νοεμβρίου 2015, κατά τη διάρκεια μιας τελικής δοκιμαστικής διαδρομής σε μια νέα γραμμή υψηλής ταχύτητας.

Δεκάδες μέλη του προσωπικού της SNCF και οι οικογένειές τους επέβαιναν στο τρένο TGV, το οποίο εκτροχιάστηκε ενώ έκανε καμπύλη με υπερβολική ταχύτητα 265 χιλιομέτρων την ώρα, ξεπερνώντας σημαντικά το επιτρεπόμενο όριο των 176 χλμ/ώρα.

Η εορταστική εκδήλωση εξελίχθηκε σε καταστροφή καθώς το τρένο έπεσε σε κανάλι κοντά στο Στρασβούργο, με αποτέλεσμα 11 νεκροί και 42 τραυματίες, ενώ 20 τραυματίστηκαν σοβαρά.


Η δίκη, που αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 16 Μαΐου, θα καθορίσει την ευθύνη για τη συντριβή.

Η SNCF και οι θυγατρικές της αντιμετωπίζουν πρόστιμα για παραβιάσεις ασφάλειας, ενώ ο μηχανοδηγός και ένας μηχανικός κινδυνεύουν με φυλάκιση για αμέλεια.

Το δυστύχημα, που σημειώθηκε μόλις μια μέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, επισκιάστηκε από τη μεγαλύτερη τραγωδία για πολλούς.

Ωστόσο, οι οικογένειες των θυμάτων ελπίζουν ότι αυτή η δίκη θα τους φέρει το κλείσιμο και τη λογοδοσία.

Ενώ ο μηχανοδηγός ισχυρίζεται ότι ακολούθησε τις οδηγίες, οι ερευνητές εντόπισαν αστοχίες εντός της SNCF και της υπεργολάβου Systra, συμπεριλαμβανομένης της παραμέλησης ανησυχιών για την ασφάλεια και της υπέρβασης των ορίων ταχύτητας κατά τη δοκιμαστική λειτουργία.

Η Systra, ωστόσο, αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία, δηλώνοντας ότι δεν ήταν υπεύθυνοι για τη λειτουργία του τρένου.

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ