2012-05-21 19:50:04
Φωτογραφία για Για αναθεώρηση των όρων του Μνημονίου μιλάει τώρα ο Βενιζέλος
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος αμέσως μετά τη συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο, πως το δίλημμα των εκλογών τις 17ης Ιουνίου είναι αν η Ελλάδα θα καταγγείλει τη σύμβαση και θα οδηγηθεί εκτός Ευρωζώνης ή αν θα πετύχει την αναθεώρηση των όρων χωρίς να τεθεί εκτός ευρώ. Παράλληλα ο κ.Βενιζέλος ανακοίνωσε πρόταση έξι σημείων του ΠΑΣΟΚ προς τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.

Συγκεκριμένα πρότεινε:

Να μη γίνουν άλλες περικοπές στα εισοδήματα, σε μισθούς και συντάξεις;

Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας στην Ελλάδα να διαμορφωθούν στα ευρωπαϊκά πρότυπα

Να αυξηθούν τα επίπεδα ρευστότητας για να τονωθεί η αγορά

Να απελευθερωθούν οι δημόσιες επενδύσεις

Να εφαρμοστούν οι πολιτικές δεσμεύσεις των εταίρων για το πακέτο αναπτυξιακής βοήθειας; προς την Ελλάδα

Να στηριχθούν τα προγράμματα για τους νέους, με έμφαση στη νεανική επιχειρηματικότητα


Επιπλέον ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως ζήτησε από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό να επαναφέρει στη Σύνοδο της Ε.Ε. το ζήτημα της οργανωμένης και πραγματικής αναπτυξιακής βοήθειας στην Ελλάδα, το ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ.

«Καλό είναι να επιβεβαιωθεί και στις Βρυξέλλες πως πλέον δεν αρκούν τα λόγια και πρέπει να περάσουμε σε πράξεις. Να αλλάξει η νοοτροπία, να μην έχουν γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και νομικά εμπόδια«.

Το δεύτερο θέμα που συζήτησαν ήταν πως στο πλαίσιο δανειακής σύμβασης πρέπει τις επόμενες ώρες το αργότερο δύο μέρες να ληφθεί απόφαση που απαιτείται ώστε να μεταφερθούν τα 25 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς των επιμέρους τραπεζών.

Ο κ.Βενιζελος τόνισε πως στο ΠΑΣΟΚ συμφωνούν να γίνει μεταφορά με όρους που προβλέπει νομοθεσία, αναφέρει το parapolitika.gr, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να τοποθετηθούν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις αν συμφωνούν να εκταμιευθούν τα 25 αυτά δισ..
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αύριο το ραντεβού
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αύριο το ραντεβού
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ