2017-05-08 19:04:03
Φωτογραφία για Οι χρήστες των Mac που χρησιμοποιούν το HandBrake έχουν μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό!!!
Παρά την ασφάλεια που παρέχει η Apple στα λογισμικά της  όπως και στα Mac, είναι πολύ πιθανόν να μολυνθούν από επιθέσεις ιδιαίτερα αν ένα πρόγραμμα εγκατασταθεί από τρίτη πηγή και όχι από το κατάστημα της Apple όπως αποκαλύφθηκε σήμερα με το δημοφιλές πρόγραμμα HandBrake.

Το HandBrake είναι ένα λογισμικό επεξεργασίας video για υπολογιστές και μπορεί να το κατεβάσει κάποιος δωρεάν και είναι ευρέος γνωστό ιδιαίτερα στους χρήστες των υπολογιστών Mac.

Χάκερ κατάφεραν να πραγματοποιήσουν μια επίθεση στους server του HandBrake και να αλλάξουν το πρόγραμμα που κατεβάζουν εκατομμύρια χρήστες των Mac με ένα τροποποιημένο που μπορεί να κλέψει κωδικούς και προσωπικές πληροφορίες.

Αν και εσείς ενημερώσατε το πρόγραμμα η το κατεβάσατε μεταξύ 2ης Μαΐου και στις 6 Μαΐου τότε θα πρέπει να κάνετε το παρακάτω έλεγχο για το αν έχετε μολύνει τον υπολογιστή σας.

Ανοίξτε στο Mac σας την εφαρμογή "Παρακολούθηση δραστηριότης" και πληκτρολογήστε στην αναζήτηση η δείτε αν εκτελείται μια διεργασία με το όνομα «Activity_agent».


Αν την εντοπίσετε τότε σίγουρα έχετε μολυνθεί και πρέπει άμεσα να κάνετε το παρακάτω.

Ανοίξτε την εφαρμογή του τερματικού και πληκτρολογήστε τις εντολές που ακολουθούν..

launchctl unload ~/Library/LaunchAgents/fr.handbrake.activity_agent.plistrm -rf ~/Library/RenderFiles/activity_agent.appif ~/Library/VideoFrameworks/ contains proton.zip, remove the folder

Αφού ολοκληρώσατε την διαδικασία διαγράψτε το πρόγραμμα HandBrake που είχατε και μετά μπορείτε να το κατεβάσετε και πάλι από τον σύνδεσμο εδώ αφού πλέον έχει διορθωθεί η επίθεση στους server της εταιρίας.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ