2017-05-16 09:05:41
Φωτογραφία για Editorial: Στον Καιάδα οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τα νέα σαρωτικά μέτρα κατά των ιδιωτών γιατρών
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Στις μέρες του μνημονίου και των δανειστών, σίγουρα αυτό που δε συμφέρει κανείς να έχει είναι σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι γιατροί που ζουν στη χώρα με αριστερή κυβέρνηση, πρέπει να αναμένουν ότι ως ιδιώτες δε θα έχουν και την καλύτερη τύχη.

Άλλωστε αυτό που προέχει είναι το δημόσιο σύστημα.

Η νέα Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη ζωή των ιδιωτών γιατρών, καθώς οι νέες συμβάσεις που θα συνάψουν θα είναι με λιγότερες αμοιβές και περισσότερες υποχρεώσεις.

Μέχρι τότε βέβαια δε θα πρέπει να περιμένουν και να έχουν ξεχρεωθεί από τα όσα τους χρωστά ο ΕΟΠΥΥ. Αυτό είναι άλλο κεφάλαιο. Τα χρέη χρέη και η νέα πρωτοβάθμια νέα πρωτοβάθμια.

Από την άλλη ως ιδιώτες θα πρέπει να μάθουν να πληρώνουν και περισσότερες ασφαλιστικές και φορολογικές εισφορές. Το επιβάλει άλλωστε το νέο μνημόνιο. Τι θα μένει στο τέλος; Άγνωστο.


Ποιος άλλωστε νοιάζεται επί της ουσίας για τη μετανάστευση των γιατρών στο εξωτερικό. Τα σχέδια περί της αλλαγής της «φυγής εγκεφάλων» από την Ελλάδα –γνωστό και ως φαινόμενο brain drain- είναι άλλο ένα ευφυολόγημα που μάλλον πάει με το ρεύμα της μόδας. Επί της ουσίας τίποτε.

Εκτός βέβαια κι αν κανείς ακολουθήσει τα παλιά μονοπάτια. Αυτά του μαύρου χρήματος και της μη έκδοσης αποδείξεων.

Σε αυτό θα τον …διευκολύνει και η ίδια η κυβέρνηση που συμφώνησε να καταργηθούν οι εκπτώσεις από τις ιατρικές δαπάνες. (Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: Τέλος οι εκπτώσεις για ιατροφαρμακευτικές δαπάνες! Κατάργηση των εκπτώσεων με το νέο μνημόνιο).

Έτσι απλά και ωραία, ο γιατρός δε θα κόβει τις αποδείξεις που πρέπει, αφού δε θα είναι επί της ουσίας και χρήσιμες στον ασθενή.

Εξάλλου ποιος κέρδισε με το σταυρό στο χέρι σε αυτή τη χώρα. Ούτε καν η ίδια η κυβέρνηση Η αλήθεια είναι άλλωστε πάντα κάτι σχετικό…
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ