2017-05-17 10:37:53
Φωτογραφία για Μεθόδευσαν την παράδοση στρατοπέδων στους ΟΤΑ προς άγραν ψήφων...
Διεμερίσαντο τα ιμάτια τους... Των ΕΔ εννοώ. Ποιοι; Υπουρ­γοί Άμυνας... Εξηγώ: Με την έναρξη κατάργησής στρατο­πέδων πρώτη δουλειά των υπουρ­γών Άμυνας ήταν να μεθοδεύσουν την παράδοσή τους στους OTA, προς άγραν ψήφων. Ιδιαίτερα σ’ αυτούς που ήταν κομματικά φιλα­ράκια.

Η άποψη της στρατιωτικής ηγεσίας, που συμβαδίζει με τη λογι­κή, ήταν:

✓ Ένα μέρος να δεσμευθεί για την ανέγερση οικιών στρατιωτικών οικημάτων (ΣΟΑ) για τα στελέχη που καταταλαιπωρούνται με συχνές μεταθέσεις και τους έχουν πετσοκοφτεί οι μισθοί.

✓ Ένα άλλο να διατεθεί στους ΟΤΑ.

✓ Κάποιο τρίτο να εκποιηθεί ή να αξιοποιηθεί και τα έσοδά του να διατεθούν στο ΓΕΕΘΑ για συν­τήρηση κτιρίων και αγορά ανταλ­λακτικών που λείπουν.

✓ Σημειώνω ότι όταν προ ετών, προεδρεύοντος του κ. Ν. Σαρκοζί στη Γαλλία, το γαλλικό ΓΕΣ ζη­τούσε πιστώσεις για αγορά πυρομαχικών, ο Πρόεδρος τους εί­πε: «Έχετε μερικά αχανή και αχρησιμοποίητα στρατόπεδα. Εκ­ποιείστε τρία-τέσσερα και αγο­ράστε υλικά...».


Πρώτος, αν θυμάμαι, καλά, ο πρώην ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλος έσπευσε, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, να δωρίσει το αχανές Στρα­τόπεδο «Παύλος Μελάς» (344 στρέμματα) στους «συντρόφους» του γειτονικού δήμου, χωρίς κα­μιά πρόβλεψη για ΣΟΑ.

Έκτοτε συνέβησαν πολλά, τη διαδικασία μπλόκαρε ο στρατηγός, πρώην Α/ΓΕΣ, Φρ. Φράγκος, ως ΥΕΘΑ, και έδωσε εντολή να προ­χωρήσει εφόσον θα διατίθεντο 52 στρέμματα, σε επίλεκτο σημείο του στρατοπέδου, για ανέγερση ΣΟΑ.

Σήμερα, δυστυχώς ο κ. Π. Καμμένος παραχώρησε οριστικά το στρατόπεδο.

Τα ανταλλάγματα είναι ισχνό­τατα και προσβλητικά για τα στε­λέχη. Παραχώρηση μερικών δια­μερισμάτων όπου ... λάχει, σε υποβαθμισμένες περιοχές του δή­μου, στους ταπεινούς χαχόλους.

(ΤΟ ΠΑΡΟΝ-14/05/2017)

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

1) ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ 2) Όλα τα ίδια μένουν

3) Λουκέτο σε 23 στρατόπεδα

4) Καταργούν στρατόπεδα, «κουρεύουν» στρατηγούς
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ