2023-12-04 00:02:26
Φωτογραφία για Συναγερμός στους γονείς: Νέα μόδα στους νέους τα ζελεδάκια κάνναβης
Τα ζελεδάκια κάνναβης είναι μια νέα επικίνδυνη μόδα που έχει αρχίσει εξαπλώνεται μεταξύ νεαρών ακόμα και ανήλικων προκαλώντας έντονη ανησυχία στους γονείς.

Πρόσφατα ένας 20χρονος από την Σαλαμίνα κατανάλωσε ζελεδάκια κάνναβης και λίγη ώρα μετά βρέθηκε να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Τα βρίσκεις και στο περίπτερο

Είναι νόμιμα, τα βρίσκει κανείς ακόμα και στο περίπτερο της γειτονιάς και όπως λένε όσοι γνωρίζουν τα στικ και τα ζελεδάκια κάνναβης πωλούνται ευρέως στην αγορά.

«Θα μπορούσε και ένα 12χρονο να το κάνει σαν μαγκιά», λένε έφηβοι.

«Τα στικάκια κάνναβης, μπορούν να προκαλέσουν αυτό που λέμε ζάλη, καταβολή και βέβαια εξαρτάται από τι ποσότητα το χρησιμοποιείς. Εάν δεν ξέρεις την ποσότητα που πρέπει να καταναλώσεις, προκαλούνται μέχρι και λιποθυμικά επεισόδια», δήλωσε η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Μπορεί η πώληση τέτοιων ειδών να απαγορεύεται σε ανήλικους ωστόσο πολύ εύκολα μπορούν να καταλήξουν στα χέρια τους.


Στα χέρια ανήλικων

Για παράδειγμα αρκεί μια αναζήτηση στο ίντερνετ και μια συναίνεση ότι ο χρήστης είναι άνω των 18 και τα παραγγέλνει.

«Το πρόβλημα είναι με τις online παραγγελίες. Μπορεί οποιοσδήποτε να πατήσει ότι είναι άνω των 18 και να παραγγείλει. Εμείς εκεί κοιτάζουμε να διασφαλίσουμε ότι δεν είναι ανήλικος, κάνουμε μια τηλεφωνική επικοινωνία να ακούσουμε αυτόν που παρήγγειλε, ζητάμε ίσως πληρωμή με πιστωτική κάρτα την οποία πάλι μας δίνει μια μικρή διασφάλιση ότι είναι ενήλικος αλλά και πάλι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι», δήλωσε ο Αγάπιος Χατζηιωαννίδης, ιδιοκτήτης χονδρικής και λιανικής πώλησης προϊόντων κάνναβης.

Οι τιμές ποικίλουν ανάλογα με το προϊόν. Ξεκινούν από 4,5€ και μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 39 ευρώ.

Χρήστες του ΤikTok ανεβάζουν βιντεάκια τρώγοντας ζελεδάκια κάνναβης, ενώ έχει βγει μέχρι και τραγούδι τραπ.

Ωστόσο η κατανάλωσή τους σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει έντονες ψυχοδραστικές μεταβολές.

Ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ακόμα και στους ενήλικους να μην παίρνουν μεγαλύτερες ποσότητες από το επιτρεπτό, ενώ σε καμία περίπτωση να μην λαμβάνουν τέτοια προϊόντα ανήλικοι.
ΠΗΓΗ themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ