2017-05-21 11:40:50
Φωτογραφία για Οι «ενστάσεις» των Στρατιωτικών στα όσα ανήγγειλε ο Καμμένος
Στην ομιλία του στη Βουλή

Σε τρία σημεία της προχθεσινής ομιλίας του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου επικεντρώνονταν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, με τα οποία συνομιλήσαμε χθες στο ΥΠΕΘΑ ζητώντας την άποψή τους, εκτιμώντας ότι τα όσα ελέχθησαν από τον υπουργό είναι θετικά μεν, «έωλα» δε, όπως χαρακτηριστικώς ελέχθη, και δεν τους διασφαλίζουν.

Το γεγονός ότι ο ΥΕΘΑ επανέλαβε λεκτικώς για πολλοστή φορά ότι δεν θα σημειωθεί «καμία μείωση» στις αποδοχές τους δεν σημαίνει ότι αυτό τελικώς και θα γίνει.

Επί της ουσίας τώρα και συμφώνως πάντα με τα ίδια στελέχη:

► Ο Υπουργός δήλωσε ότι όχι μόνο δεν θα μειωθούν οι αποδοχές τους, αλλά θα δουν και «αυξήσεις» 19,5 εκατ.ευρώ έναντι και ως τμήμα της οφειλόμενης αποκαταστάσεώς τους από την απόφαση του ΣΤΕ, κάτι όμως που θα γίνει σε βάθος τετραετίας («ζήσε Μάη μου») και όχι στο σύνολό τους που πρέπει να τους επιστραφούν.


► Η ειδική αποζημίωση «νυχτερινής αποζημιώσεως» για τα στελέχη των ΕΔ, που επίσης εξαγγέλθηκε από τον ΥΕΘΑ, κάτι που, όπως ανακοινώθηκε από τον ίδιο, γίνεται για πρώτη φορά και ανέρχεται στα 2,77 ευρώ την ώρα. Τα στελέχη με τα οποία συνομιλήσαμε μας έλεγαν ότι σε περίπτωση που κάτι στο πρόγραμμα δεν πάει «κατ’ ευχήν» και συμφώνως με τον υπολογισμό της κυβερνήσεως, τα «επιδόματα» είναι τα πρώτα που κόβονται.

► Το επίδομα της παραμεθορίου για όσους ρητώς αναφέρεται ότι το δικαιούνται, της τάξεως των 100 ευρώ, αν δεν δοθεί μέσα στο επίσης ρητώς προβλεβλέν διάστημα του ενός έτους από της ημέρας της ψηφίσεως του πολυνομοσχεδίου, τότε ...καταργείται αυτομάτως. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπογραφεί Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) μεταξύ των συναρμοδίων υπουργών, και κανένα στέλεχος δεν είναι σίγουρο ότι θα... συναινέσουν «εύκολα» όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί, συμπεριλαμβανομένου και του Υπουργού Οικονομικών.

Συμπερασματικώς, τα στελέχη των ΕΔ υποστηρίζουν ότι ναι μεν υπάρχουν καλές προθέσεις από πλευράς του Υπουργού και είναι θετικά τα όσα εξαγγέλθηκαν, αλλά αυτά πρέπει πρώτα να... ισχύσουν, γιατί ΟΛΑ είναι έωλα και στα λόγια.

(parapolitika.gr – Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Καμμένος: «Ούτε 1 € μείωση στα στελέχη ΕΔ-ΣΑ και θα δοθούν 19,5 εκ. € για μέρος απόφασης ΣτΕ» (ΒΙΝΤΕΟ)
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ