2017-05-21 12:32:17
Φωτογραφία για ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΥΡΕΙΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Το θέμα του χρέους είναι ακόμη σε εκκρεμότητα, παρά τους διθυραμβικούς πανηγυρισμούς του κ. Τσίπρα πέρυσι το Μάιο. Θυμίζω ότι έκλεισε τη 2η αξιολόγηση με επώδυνα και τότε μέτρα λιτότητας με δήθεν αντάλλαγμα τη ρύθμιση του χρέους. ‘Ένα χρόνο μετά και ενώ συμφώνησε και ψήφισε άλλα 5 δις μέτρα ακόμα το συζητάνε και φαίνεται να παραπέμπεται στις καλένδες για μετά το 2018, τονίζει η Φ. Γεννηματά σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ''Ελεύθερο Τύπο''. Όπως αναφέρει η μοναδική δέσμευση για απομείωση του χρέους, είναι αυτή του 2012 που η κυβέρνηση Τσίπρα/Καμμένου δυστυχώς δεν αξιοποίησε . Οτιδήποτε λιγότερο από αυτές τις ρυθμίσεις θα αποτελεί μεγάλη αποτυχία και υποχώρηση.

Η επόμενη κυβέρνηση, με σχέδιο θα πρέπει να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση της χώρας και στην ανάταξη της οικονομίας. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, ο χρόνος είναι αδυσώπητος.

Γι΄ αυτό εμείς λέμε πως χρειάζεται η συνεννόηση των δημοκρατικών δυνάμεων και μια Κυβέρνηση ευρύτατης Κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και λαϊκής στήριξης. Αυτό είναι προϋπόθεση για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας. Και το κλειδί για να σπάσουμε δεσμά των μνημονίων. 


Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ τονίζει πως το συνέδριο μας θα είναι πολιτικό και προγραμματικό. Θα συζητήσουμε και θα προτείνουμε το πρόγραμμα «Ελλάδα» που ήδη επεξεργαζόμαστε. Θα απαντάει στα σημερινά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Το Συνέδριό μας θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία. Θα εισηγηθεί προς τα κόμματα τα επόμενα βήματα και ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση και ολοκλήρωση της πορείας προς το ιδρυτικό συνέδριο του νέου φορέα.

Έχω προτείνει τα πολιτικά κόμματα και οι φορείς της ΔΗ.ΣΥ. μέσα σε εύλογο χρόνο να πάρουν τις αποφάσεις τους ως προς τη μορφή του φορέα, αν θα είναι δηλαδή πολυκομματικός ή όχι. Να πάμε για εκλογή ηγεσίας από τη βάση. Είναι μια δική μου πρόταση που έχω καταθέσει από τις αρχές του 2016. Όποιος θέλει, δεν έχει παρά να έρθει στο Συνέδριο για να συνδιαμορφώσουμε αυτόν τον οδικό χάρτη. Απευθύνομαι σε όλους και όλες που θεωρούν ότι ανήκουν στο χώρο της κεντροαριστεράς και επιθυμούν να συμβάλουν στην κοινή υπόθεση. Δεν αποκλείεται κανένας. Τώρα είναι η ώρα για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Όλοι θα κριθούμε από τους πολίτες και για τη στάση μας αυτή, αναφέρει η Φ. Γεννηματά.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ