2017-05-22 08:55:20
Φωτογραφία για Νέοι αυστηροί έλεγχοι στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για τη συνταγογράφηση! Τι ετοιμάζεται
Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Φύλλο και φτερό φαίνεται ότι σκοπεύουν να κάνουν τα ιατρεία των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας αλλά και του Οργανισμού.

Και αυτό διότι ξάφνου, οι αρμόδιοι του ΕΟΠΥΥ ανακάλυψαν ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ υπερχρεώνουν τον Οργανισμό με συνταγές που εκδίδουν αλλά και διπλά ιατρεία που διατηρούν σε διάφορες περιοχές.

Παρότι με την απελευθέρωση των επαγγελμάτων οι γιατροί επιτρέπεται να διατηρούν περισσότερα από ένα ιατρεία, η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θεωρεί ότι αυτό συμβάλει στην προκλητή συνταγογράφηση και μάλιστα από μη γιατρούς.

Την …προαναγγελία έκανε ουσιαστικά ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Τάκης Γεωργακόπουλος ο οποίος μιλώντας στην Αυγή, διαπίστωσε ότι πολλοί γιατροί συμμετέχουν σε αλυσίδες ιατρείων και έτσι φέρονται να συνταγογραφούν την ίδια στιγμή από διαφορετικά σημεία.

Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τις συνταγές «κόβουν» γραμματείς ή άλλα πρόσωπα, χωρίς όμως ο Οργανισμός να μπορεί αν τους ελέγξει. Γι αυτό και ζητά την αλλαγή του νομικού καθεστώτος.


Πάντως ούτως ή άλλως οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα μπουν στο μικροσκόπιο το επόμενο διάστημα, δεδομένου ότι αλλάζει και ο τρόπος συνταγογράφησης με το νέο μνημόνιο και αναμένεται να ξεκινήσουν αυστηροί έλεγχοι. Διαβάστε ΕΔΩ τι περιμένει όσους δεν τηρούν τα νέα μέτρα: «Τσουχτερά πρόστιμα για τους γιατρούς που δε συνταγογραφούν με τους νέους κανόνες! Τι προβλέπει το μνημόνιο»

Με βάση το νέα συμφωνία με τους δανειστές ο έλεγχος της συνταγογράφησης των γιατρών θα πρέπει να γίνεται από τον οργανισμό κάθε μήνα.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ